‘Trsek’ se priprema za Vincekovo, 6. siječnja kreće zaprimanje uzoraka vina

Varaždinske vijesti | 1.1.2024. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Udruga vinogradara ‘Trsek’ Ludbreg priprema i organizira Vincekovo, 31. Međunarodnu izložbu mladih vina, koja će se 26. siječnja 2024. godine održati u dvorani hotela Crnković u Ludbregu.

– Ovom 31. Međunarodnom izložbom mladih vina nastavljamo tradiciju okupljanja vinogradara koja je započela još davne 1867. godine kada je održana prva izložba grožđa u Ludbregu. Iz godine u godinu kvaliteta naše izložbe, potvrđuje se sve većim brojem izlagača, kao i brojem uzoraka mladih vina, uz sudjelovanje svih vinogradarskih udruga iz naše te susjednih županija, kao i iz susjednih zemalja – poručuju iz Trseka.

Uzorci mladih vina prikupljat će se 6. siječnja (subota) od 12-20 sati i 7. siječnja (nedjelja) od 10 – 20 sati u hotelu Crnković.

Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino ( suho, polusuho, poluslatko ili slatko).

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 20 € po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara ‘Trsek’ 15 €. Sudionik s tri i više uzoraka plaća 15 €. po uzorku.