TROSTRUKO SLAVLJE Brat i dvije sestre proslavili pola stoljeća ljubavi: koji je njihov recept za sretan brak? Foto: Ilustracija

TROSTRUKO SLAVLJE Brat i dvije sestre proslavili pola stoljeća ljubavi: koji je njihov recept za sretan brak?

VV | 5.9.2021. u 12:33h | Objavljeno u Društvo

U kapeli Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beli, gdje su se i vjenčali prije 50 godina, brat i dvije sestre, Milka (rođena Plantak) i Marijan Vincek, Ivanka (rođena Plantak) i Ivica Mučnjak, te Katica (rođena Bernik) i Dragan Plantak u društvu brojne obitelji i dragih prijatelja proslavili su trostruki zlatni pir, a druženje se nastavilo uz muzikaše i odlično raspoloženje u lovačkom domu Šumski zec.

Na pitanje kako je bilo proživjeti tih čudesniih 50 godina i koji je njihov “recept” za ljubav, kažu kako je u pet desetljeća zajedničkog života bilo teških, ali i izuzetno lijepih trenutaka.

- Najvažnije je da je bilo više lijepih trenutaka od loših, a recept se nalazi u skromnosti, mnogo strpljenja, razumijevanja i opraštanja. Gdje je ljubav? Sve je to ljubav jer da to nije ljubav, sigurno ne bismo doživjeli zajedničkih 50 godina - otkrili su slavljenici i sve zavšili uz citat: “Doživjeti zlatni pir nije mala stvar, to poželjeti mora svaki bračni par. Za svako se zlato potruditi treba, a za ovo treba ljubavi do neba!”