TROFEJ GRADA IVANCA Više od 200 plesača zaplesat će rumbu, sambu, cha - cha, tango i valcer Foto: Ilustracija/Arhiva VV

TROFEJ GRADA IVANCA Više od 200 plesača zaplesat će rumbu, sambu, cha - cha, tango i valcer

VV | 11.3.2022. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 12. ožujka u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec u Ivancu održat će se Trofej grada Ivanca 2022 (turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja je Grad Ivanec uz potporu Turističke zajednice grada Ivanca.

Plesni klub Takt Varaždin, koji aktivno djeluje od 1998. godine, svake godine domaćini su međunarodnog sportskog turnira Trofej grada Varaždina, a sada su odlučili pokrenuti novi plesni turnir u Ivancu.

- Razlog pokretanja novog plesnog natjecanja je izrazito velik broj vrlo uspješnih sportaša (državnih prvaka i viceprvaka) s ivanečkog područja koji su članovi Plesnog kluba Takt, odlična sportska plesna škola koja djeluje u prostoru Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski Ivanec te želja da se na ivanečkom području dalje promovira plesna kultura te razvija sportski ples - poručuju iz Plesnog kluba Takt.

unnamed.jpg

Najavljuju kako se očekuje 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanje će biti međunarodnog karaktera jer sudjeluju predstavnici plesnih klubova iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji će se ivanečkoj publici predstaviti u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Organizatori napominju kako će novi turnir okkupiti plesače svih dobi, od najmlađih do najstarijih iznad 55 godina.

- Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana, a u večernjem dijelu od 19 sati namijenjenom publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa pripremljena je ceremonija svečanog otvorenja, završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova te show program Plesnog kluba Takt - poručuju organizatori.

Plesni klub Takt iz Varaždina u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će pet plesnih parova. U kategoriji osnovaca nastupit će Ivan Pilinger i Anja Strelec te Borna Habulan Budja i Dora Dumešić, a u kategoriji mlađe mladeži Matej Bolšec i Karolina Bogović. U kategoriji mladeži Plesni klub Takt predstavljat će Luka Gladović i Elena Majcen dok će u kategoriji veterana 1 nastupiti Ivan Ratković i Ivana Matić.
U solo kategorijama nastupit će Vana Biškup, Anamari Čanjevac, Dita Habuzin, Barbara Videc, Korina Eršeg, Dora Dumešić, Ivan Pilinger, Matej Bolšec, Anja Strelec, Karolina Bogović, Linda Šoštarek, Iva Friščić, Emili Šobak, Luna Papec, Natali Franolić, Ela Alibašić, Marta Majcen, Maja Racanović, Nina Đipalo Čelik, Ema Biškup, Maja Mlakar i Viktoria Ptiček. Plesni klub Takt predstavit će se i u grupnim natjecanjima gdje će ih predstavljati grupa Sparkles u kategoriji mlađe mladeži.

Cijena ulaznice za publiku iznosi 50 kuna, uz napomenu da djeca do 12 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.