Trećeg dana 52. Varaždinskih baroknih večeri koncerti održani u Trakošćanu, Belcu i Varaždinu

| 26.9.2022. u 08:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Sopranistica Teresa Duarte i Tiago Matias na lutnji trećeg su dana 52. Varaždinskih baroknih večeri oduševili publiku okupljenu u dva prekrasna povijesna zdanja.

Prvi koncert održali su u dvorcu Trakošćan, a bio je to i koncert u povodu 30 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Portugala. Uz baroknu kavu počastili su okupljene krasnim zvucima rane glazbe Irske, Portugala i Hrvatske, a koncert s istim programom održali su kasnije i u biseru barokne arhitekture crkvi Majke Božje Snježne u Belcu.

Prvu festivalsku nedjelju zaokružile su koncertom na kraljici instrumenata-orguljama varaždinske Katedrale mlade orguljašice Ursa Ljuban i Tea Kulaš. Pred festivalskom publikom 52. Varaždinskih baroknih večeri danas je novi projekt mladih glazbenih snaga pod mentorskim vodstvom Laure Vadjon. Koncert“ 4 akademije“ ove je godine posvećen Telemannovoj glazbenoj ostavštini, a mladi daroviti glazbenici predstavit će se u 20 sati u Županijskoj palači u Varaždinu.

Danas su na rasporedu i dva koncerta izvan Varaždina. U 19 sati Varaždinske barokne večeri po prvi put gostuju u Valpovu gdje će nastupiti Iberian Baroque ensemble, dok pola sata kasnije u crkvi Svetog Marka Evanđelista u Vinici baroknu će glazbu izvoditi Gabrijela Hrženjak, Krešimir Has i Krešimir Lazar.