Toplička škola privela kraju još jedan eTwinning projekt

J.Š./ Varaždinske vijesti | 20.6.2021. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Učenici 4.a i 4. b razreda Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice od travnja do lipnja sudjelovali su u još jednom eTwinning projektu. Riječ je o projektu Visit my country online čiji je primarni cilj bio stvoriti virtualni posjet zemljama koje su partneri na projektu.

Ostali ciljevi obuhvaćali su usavršavanje stranog jezika i razvijanje komunikacijskih kompetencija na engleskom jeziku, razvijanje ICT vještina, sigurno i odgovorno korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije za pristup, prikupljanje, obradu i analizu informacija, poticanje na uvažavanje interkulturalnih različitosti, poznavanje svojih prava, ali i uvažavanje prava drugih, razvijanje odgovornosti i empatije prema ostalim sudionicima, ali i općenito, poticanje na kritičko promišljanje o pitanjima iz svakodnevnog života – društvenim, etičkim, ekološkim i kulturnim, povezivanje spoznaja iz nastavnoga predmeta Priroda i društvo s drugim nastavnim predmetima, međupredmetnim temama i područjima kurikuluma te razvijanje inovativnosti, kreativnosti i otvorenosti za nove ideje.

U projektu su sudjelovale škole iz Poljske, koja je ujedno i nositelj projekta, Turske i Gruzije. Radni postupak sastojao se od šireg spektra aktivnosti.

Prva dva tjedna bila su usmjerena na aktivnosti upoznavanja, opisivanja grada, škole, kulturnih obilježja mjesta i zemlje iz kojeg pojedina škola dolazi.

Sljedeća dva tjedna učenici su dobili vlastite profile na Twinspace-u putem kojih su komunicirali s učenicima iz ostalih škola.

U posljednjim tjednima projekta učenici su izrađivali interaktivne multimedijalne sadržaje u kojima su na edukativan i kreativan način približili kulturne i geografske raznolikosti zemlje iz koje dolaze.

Projekt je uz potporu ravnateljice škole Goranke Štefanić provela učiteljica Informatike Martina Kos-Grabar.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci