Tko su najučitelji iz Varaždina i Varaždinske županije koje je nagradio ministar Fuchs? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tko su najučitelji iz Varaždina i Varaždinske županije koje je nagradio ministar Fuchs?

IHR/Varaždinske vijesti | 5.10.2021. u 15:47h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnji Svjetski dan učitelja, koji se obilježava danas, 5. listopada, posvećen je učiteljima žrtvama COVID-a. Pod nazivom "Učitelji u srcu oporavka obrazovanja“ UNESCO je ovu godinu posvetio upravo jačanju učiteljske uloge u oporavku od pandemije i izazvane krize.

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje 511 najboljih učitelja i nastavnika sa 10.000 kuna bruto. Od 511 nagrađenih, čak 35 učitelja i nastavnika je iz Varaždina i Varaždinske županije, a neki od njih danas su bili na prijemu kod varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja uz Svjetski dan učitelja.

- SVJETSKI DAN UČITELJA "Ponosan sam što su učiteljice iz produženog dobile ugovore na neodređeno!"

Iz osnovnih škola nagrađeni su Ivica Kolarić, Tea Pavičić Zajec, Željka Hutinski i Tamara Ređep iz I. OŠ Varaždin, Ljiljana Inkret-Martinčević, Dubravka Kalinić-Lebinec iz II. OŠ Varaždin, Dijana Gašparac iz IV. OŠ Varaždin, Zoran Hercigonja iz V. OŠ Varaždin, Aleksandra Oreški, Mario Stančić, Mihaela Vrbnjak Grđan i Rosana Štrocinger iz VI. OŠ Varaždin, Suzana Jagić i Melita Brodar iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, Sunčica Križan-Kadi iz OŠ Novi Marof, Đurđica Krtanjek iz OŠ Franje Serta Bednja, Lea Lesar-Dolenc iz OŠ Vidovec, Gordana Sokol iz OŠ Tužno, Branimir Štimec iz OŠ Vinica te Jasminka Belščak iz OŠ Petrijanec.

Iz srednjih škola nagrađeni su Bojan Banić i Krunoslav Rukelj iz Prve gimnazije Varaždin, Zdravka Grđan iz Druge gimnazije Varaždin, Davor Brđanović, Ivana Godec-Vinceković, Lea Šantek, Sokol Marina i Moreno Vinceković iz Glazbene škole Varaždin, Karmen Kokot iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, Ana Marketin-Sedlar iz Strojarske i prometne škole Varaždin, Davor Fodrek iz Srednje škole Ivanec, Ivana Meštrić, Jasminka Prstec i Iva Vukotić iz Gospodarske škole Varaždin te Nataša Sajko iz Medicinske škole Varaždin.