Tko su najučitelji iz Varaždina i Varaždinske županije koje je nagradio ministar Fuchs? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tko su najučitelji iz Varaždina i Varaždinske županije koje je nagradio ministar Fuchs?

IHR/Varaždinske vijesti | 5.10.2021. u 15:47h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnji Svjetski dan učitelja, koji se obilježava danas, 5. listopada, posvećen je učiteljima žrtvama COVID-a. Pod nazivom "Učitelji u srcu oporavka obrazovanja“ UNESCO je ovu godinu posvetio upravo jačanju učiteljske uloge u oporavku od pandemije i izazvane krize.

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje 511 najboljih učitelja i nastavnika sa 10.000 kuna bruto. Od 511 nagrađenih, čak 35 učitelja i nastavnika je iz Varaždina i Varaždinske županije, a neki od njih danas su bili na prijemu kod varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja uz Svjetski dan učitelja.

- SVJETSKI DAN UČITELJA "Ponosan sam što su učiteljice iz produženog dobile ugovore na neodređeno!"

Iz osnovnih škola nagrađeni su Ivica Kolarić, Tea Pavičić Zajec, Željka Hutinski i Tamara Ređep iz I. OŠ Varaždin, Ljiljana Inkret-Martinčević, Dubravka Kalinić-Lebinec iz II. OŠ Varaždin, Dijana Gašparac iz IV. OŠ Varaždin, Zoran Hercigonja iz V. OŠ Varaždin, Aleksandra Oreški, Mario Stančić, Mihaela Vrbnjak Grđan i Rosana Štrocinger iz VI. OŠ Varaždin, Suzana Jagić i Melita Brodar iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, Sunčica Križan-Kadi iz OŠ Novi Marof, Đurđica Krtanjek iz OŠ Franje Serta Bednja, Lea Lesar-Dolenc iz OŠ Vidovec, Gordana Sokol iz OŠ Tužno, Branimir Štimec iz OŠ Vinica te Jasminka Belščak iz OŠ Petrijanec.

Iz srednjih škola nagrađeni su Bojan Banić i Krunoslav Rukelj iz Prve gimnazije Varaždin, Zdravka Grđan iz Druge gimnazije Varaždin, Davor Brđanović, Ivana Godec-Vinceković, Lea Šantek, Sokol Marina i Moreno Vinceković iz Glazbene škole Varaždin, Karmen Kokot iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, Ana Marketin-Sedlar iz Strojarske i prometne škole Varaždin, Davor Fodrek iz Srednje škole Ivanec, Ivana Meštrić, Jasminka Prstec i Iva Vukotić iz Gospodarske škole Varaždin te Nataša Sajko iz Medicinske škole Varaždin.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci