Tijekom "Noći muzeja" u dvorcu Trakošćan održana humanitarna akcija "Noć za Sunce" Foto: Rotary klub Trakošćan

Tijekom "Noći muzeja" u dvorcu Trakošćan održana humanitarna akcija "Noć za Sunce"

Varaždinske vijesti | 30.1.2018. u 07:00h | Objavljeno u Društvo

Za vrijeme trajanja manifestacije "Noć muzeja" u petak 26. siječnja, Rotary klub Trakošćan organizirao je u dvorcu Trakošćan humanitarnu akciju "Noć za Sunce" tijekom koje su od posjetitelja prikupljane donacije za uređenje prostora udruge "Ivanečko sunce". Riječ je o udruzi koja se brine za osobe s intelektualnim oštećenjima.

Zahvaljujući brojnim posjetiteljima koji su podržali akciju, prikupljeno je 7.350 kuna namijenjenih za opremanje prostora udruge “Ivanečko sunce”. Uz posjetitelje, akciju su donacijama poduprla kulturno umjetnička društva s područja općine Bednja – KUD “Josip Genc”, KUD “Josip Jedvaj” i KUD “Cvetlinski zvon” te lepoglavski umjetnik Dragutin Jamnić koji je donirao jednu od svojih skulptura – sovu. Provedbu akcije u Trakošćanu poduprli su Dvor Trakošćan, Općina Bednja i Turistička zajednica Općine Bednja. Članovi Rotary kluba Trakošćan donatore su počastili krafnama, kuhanim vinom i čajem.

- Zahvalio bih svima koji su donacijama i na bilo koji drugi način podržali ovu humanitarnu akciju kojom ćemo pomoći udruzi “Ivanečko sunce”. Jedna je to u nizu akcija Rotary kluba Trakošćan usmjerena prikupljanju pomoći za najpotrebitije. Uz dosad organizirane te humanitarne akcije koje smo kao Klub podržali donirajući vlastita sredstva pripremamo i nove humanitarne akcije kojima želimo pomoći onima kojima je pomoć itekako potrebna – istaknuo je predsjednik Rotary kluba Trakošćan Goran Hočuršćak dodavši da akcija “Noć za Sunce” još nije završena.

Naime, akcija traje do 28. veljače, do kada se na humanitarni račun akcije IBAN: HR 4023600001502240978 mogu uplatiti donacije za opremanje prostora udruge “Ivanečko sunce”.

Rotary_klub_Trakoscan_-_noc_muzeja_-_akcija_noc_za_sunce_1.jpg

Rotary_klub_Trakoscan_-_noc_muzeja_-_akcija_noc_za_sunce_2.jpg

Rotary_klub_Trakoscan_-_noc_muzeja_-_akcija_noc_za_sunce_3.jpg

Rotary_klub_Trakoscan_-_noc_muzeja_-_akcija_noc_za_sunce_4.jpg