Tečaj hrvatskog jezika za osobe izbjegle s ratom pogođenih područja Ukrajine

Varaždinske vijesti | 31.3.2022. u 19:42h | Objavljeno u Društvo

Kao odgovor na iskazanu želju raseljenih osoba s područja Ukrajine kao i potrebu za što bržom i kvalitetnijom integracijom u hrvatsko društvo održana je radionica učenja hrvatskog jezika za raseljene osobe smještene u objektu DOM 2 u Varaždinskim Toplicama.

Radionicu je organiziralo Društvo Crvenog križa Varaždinske županije u suradnji sa gradom Varaždinske Toplice a održana je od strane volontera DCKVŽ Tomislava Kojundžića prof., na čiju je inicijativu i osmišljena.

Radionica je održana u prostoru kino dvorane koju je za tu priliku Društvu Crvenog križa Varaždinske županije ustupio ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Denis Kovačić dr. med.

Da je među raseljenim osobama zanimanje za učenje hrvatskog jezika veliko pokazao je i njihov odaziv kojih se na prvu radionicu odazvalo više od trideset.

Tako su se kroz sat i pol imali prilike upoznati sa osnovama hrvatskog jezika što će im zasigurno dobro doći u daljnjem učenju hrvatskog jezika i snalaženju u ovoj za sve nas novoj situaciji te traženju zaposlenja u novoj zemlji u kojoj su se našli posljedično zbog ruske agresije na njihovu domovinu.