Svoja vrata otvara čarolija svjetla na imanju Salaj u Grabovnici

vr/043 | 24.11.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Nadaleko poznate lampice i svjetlosne dekoracije počinju krasiti kompletno imanje Salaj u Grabovnici pored Čazme od 25. studenog 2022., dva dana prije prve adventske nedjelje, te će uveseljavati svoje posjetitelje sve do 8. siječnja 2023..

Radno vrijeme počinje u popodnevnim satima, a imanje će biti otvoreno od 15:00 do 21:00 sat, svakodnevno uključujući vikende i blagdane. Božićna manifestacija održava se već više od dvadeset godina na imanju obitelji Salaj u Grabovnici pored Čazme, a obitelj Salaj ulaže svu svoju ljubav i izniman trud kako bi čarolija svjetla svake godine bila što ljepša i kako bi u druženju sa svojim posjetiteljima razmijenili radost koja okružuje imanje i koji znaju da iza ovakve manifestacije stoje mjeseci priprema i postavljanja žaruljica, a potrebno je i znatno vrijeme za njihovo micanje i održavanje.

U sezoni 2022./2023. organizatori najavljuju mnoštvo novih atrakcija i aktivnosti, a sve u okruženju više milijuna lampica koje se protežu na imanju. Nastavlja se tradicija da se svake godine mijenja postav oblika i boja, pa čak i one posjetitelje koji su uživali na imanju proteklih godina očekuje čarolija kakvu do sada nisu doživjeli. Cijele godine radilo se na dizajnu i rasporedu novih svjetlosnih kreacija i mnoštvu novih drvenih figura načinjenih motornom pilom Martina Reichmanna njemačkog kipara i umjetnika, koji je od lokalno pronađenog drveta načinio likove baš za Salaje, nešto što se rijetko viđa na ovim prostorima, a postalo je tradicija na imanju.

Svakog dana posjetitelje očekuje vatromet dok se šeću brojnim puteljcima, mostićima i prolazima, a za okrepu će biti zaduženi restoran na samom imanju, te dodatni gastronomski objekti. Veliko Adventsko selo pod zvjezdanim nebom s raznim proizvodima iz domaće radinosti nudit će rukotvorine lokalnih proizvođača u kojem je moguće pronaći sitnice za autentični božićni poklon za najmilije, te brojne atrakcije i iznenađenja, a Djed Božićnjak će posjećivati imanje s kojim će se djeca moći družiti i fotografirati.