Svjetskim danom Crvenog križa počelo obilježavanje Tjedna Crvenog križa Foto: DCK VŽ

Svjetskim danom Crvenog križa počelo obilježavanje Tjedna Crvenog križa

Varaždinske vijesti | 9.5.2024. u 09:17h | Objavljeno u Društvo

Crveni križ Varaždinske županije i ove je godine nizom aktivnosti obilježava Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (8. svibnja), kao i Tjedan Crvenog križa (8.-15. svibnja).

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se 8. svibnja u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a proslavom ovoga dana u Republici Hrvatskoj započelo je i obilježavanje Tjedna Crvenog križa.

Prilika je to da se zajednički proslavi duh humanosti, solidarnosti, zajedništva i tolerancije. Društvo Crvenog križa Varaždinske županije tim povodom organiziralo je niz aktivnosti. Jedno od događanja bila je prezentacija pružanja Prve pomoći unesrećenim osobama, odnosno upoznavanje s pravilnim postupkom reanimacije. Tom prigodom, građani su imali priliku upoznati se s aktivnostima, radom i djelovanjem Crvenog križa, a održana je i akcija mjerenja vrijednosti šećera u krvi i krvnog tlaka.

dan_crvenog_kriza_CK_varazdinske_zupanije_08052024_3.jpg

- Svrha obilježavanja Tjedna Crvenog križa je promicanje djelatnosti Crvenog križa i na taj način približavanje svih oblika pomoći našim korisnicima i osobama u potrebi te ovim putem svim djelatnicima, volonterima, članovima, korisnicima, simpatizerima i prijateljima Crvenog križa čestitamo Svjetski dan crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Očuvajmo humanost, spoznajmo važnost solidarnosti i zamislimo koliko bi svijet bio bolji kada bi svatko od nas dao svoj doprinos - poručili su iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

dan_crvenog_kriza_CK_varazdinske_zupanije_08052024_4.jpg

Svim volonterkama i volonterima, darivateljima krvi, donatorima, zaposlenicima Crvenog križa, kao i svima onima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca čestitala je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

dan_crvenog_kriza_CK_varazdinske_zupanije_08052024_1.jpg

- Hvala vam na svemu što činite i na pomoći koju pružate, pogotovo onda kad je najteže! Vaša nesebičnost, humanost i dobrota vraćaju vjeru u bolje sutra. Ujedno čestitam i županijskom Društvu Crvenog križa koji ove godine obilježava 30 godina svog postojanja i djelovanja. Organizacija je to koja vrlo brzo i vrlo uspješno može reagirati u različitim situacijama, čemu smo i svjedočili posljednjih godina – rekla je zamjenica Zagorec.

dan_crvenog_kriza_CK_varazdinske_zupanije_08052024_5.jpg

dan_crvenog_kriza_CK_varazdinske_zupanije_08052024_2.jpg