Svjetski dan svjesnosti o limfomima u Varaždinu: Limfomi se mogu dogoditi svakome Foto: HULL

Svjetski dan svjesnosti o limfomima u Varaždinu: Limfomi se mogu dogoditi svakome

Varaždinske vijesti | 19.9.2018. u 12:25h | Objavljeno u Društvo

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o limfomima (15. rujna), Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) – Podružnica Varaždin prošli je petak, 14. rujna, na Franjevačkom trgu u Varaždinu postavila informativni štand na kojem su građani mogli doznati sve o toj bolesti te preuzeti brošure, letke i druge materijale o limfomima.

- Mnogi uopće ne razmišljaju o hematološkim bolestima, no limfomi se mogu dogoditi svakome. Znakovi i simptomi limfoma mogu biti slični ostalim manje teškim bolestima te često mogu biti zamijenjeni gripom ili umorom. Karakteristični su sljedeći simptomi: oticanje limfnih čvorova, povišena tjelesna temperatura, neobjašnjiv gubitak težine, noćno znojenje, groznica, nedostatak energije, svrbež, što se može činiti beznačajnim, ali ako se ovi simptomi nastave, potrebno je kontaktirati liječnike - istaknuo je ovom prilikom Dražen Vincek, predsjednik HULL Podružnice Varaždin.

HULL i Klub KML-a u subotu 22. rujna obilježit će "Svjetski dan kronične mijeloične leukemije (KML)", u sjedištu Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL) (Zagreb, Trg hrvatskih velikana 2/II), s početkom u 10 sati. O novim inhibitorima TKI i aloTKS govorit će dr. Pavle Rončević (KBC Zagreb), dr. Martina Bogeljić Patekar (KB Merkur) održat će predavanje pod nazivom "Liječenje KML-a s gledišta mladog hematologa", a priče oboljelih od KML-a iznijet će Dario Nikić Čakar i Tome Lučić. Istog dana, od 10:00 do 12:00 sati, HULL Podružnica Varaždin održat će informativni štand u Varaždinu, na Franjevačkom trgu.

limfomi_varazdin_1.jpg

limfomi_varazdin_3.jpg

limfomi_varazdin_4.jpg

limfomi_varazdin_5.jpg

limfomi_varazdin_6.jpg