Svjedočanstvo poznatog gospodarstvenika: Zavjetovao sam se da ću ići svaki dan na misu ako mi kćer ozdravi

| 28.10.2024. u 09:51h | Objavljeno u Društvo

U emisiji 'Nesumnjivo' koja se emitira na Hrvatskom katoličkom radiju gostovao je bračni par Pečenec iz župe Veliki Bukovec gdje su svjedočili o ozdravljenju njihove najstarije kćeri Eve.

Kako su ispričali na početku emisije, Monika i Antun u braku su 14 godina, a prije toga su pet godina bili u vezi. U braku su dobili petero djece djece: najstarija Eva ima 12 godina, Lara ima 11 godina, Sofija 7, Anđela 5 i najmlađi sin Josip ima godinu dana. 2022. godine suočili su se s najvećom kušnjom u njihovom braku, ali i životu. Nakon dva smrtna slučaja u obitelji, razboljela se njihova kćer Eva.

- Mi smo bili na godišnjem odmoru, došli smo doma i dva tri dana kasnije, Eva je dobila temperaturu. Mi smo se s tim puno puta susreli i nismo mislili da je to nešto opasno. No, drugi dan smo primijetili da kad njoj temperatura padne, one ne živne i ne igra se normalno, nego je i dalje umorna. Supruga je zatim išla kod doktora koji su nam rekli da to nije ništa i da će to proći. No, stanje se pogoršavalo, ona je bila sve bolje umorna, a onda su doktori utvrdili da to nije obična temperatura već da ima mononukleozu i odmah je ostala u bolnici - ispričao je Antun.

'Stanje je bilo ozbiljno'

Monika i Antun bili su sigurni da će sve biti u redu za nekoliko dana, međutim nakon dva dana u bolnici, stanje se naglo pogoršalo i Eva je morala hitno za Zagreb gdje je ustanovljeno da Eva ima upalu mozga i da je stanje dosta ozbiljno.

- Liječenje upale mozga je na način da se sve radnje mozga moraju svesti na minimum tako da je Eva morala biti u umjetnoj komi. Imala je sve moguće uređaje, čak nije niti disala nego je bila na respiratoru. To je za nas bio ogroman šok i prvo smo otišli na Svetište u Ludbreg i tamo smo se pomolili i zamolili svećenike da bude sveta misa za našu Evu. Predali smo se predragocjenoj krvi Kristovoj u Ludbregu i ja sam se zavjetovao da ću ići svaki dan na svetu misu, samo neka moja Eva ozdravi - rekao je Antun.

Monika se također osvrnula na cijelu situaciju te između ostalog rekla kako je uvijek vjerovala da će uz božju pomoć sve biti dobro.

- Molili smo krunicu putem kada bi se vozili do nje u Zagreb, išli smo na Mariju Bistricu, čitala sam joj Bibliju, pjevala pjesme koja ona voli i probala sam biti hrabra zbog nje - ispričala je Monika.

Eva se probudila nakon 11 dana umjetne kome, a danas je Eva dobro uz redovite kontrole i lijekove.

- Nadamo se da će nakon nekog vremena moći bez lijekova, Voli trčati, dobro joj to dođe. Navečer prije spavanja obavezno se pomoli, pa joj ja otpjevam pjesmu i mislim da je to iskustvo i nju promijenilo iako se ne sjeća  u kakvom je stanju bila - ispričala je mama Monika.

Stigao blagoslov u obitelj

Inače, obitelj Pečenec bavi se obiteljskim biznisom, odnosno vlasnici su pilane i stolarije, a kako je rekao Antun, i u tom su se segmentu nakon teškog razdoblja dogodile značajne promjene.

- Bog je i na tom području dosta djelovao. Inače sam ja prije znao raditi do kasno u noć što nije bilo dobro za moju obitelj jer sam imao premalo vremena za njih. Sada sam se bolje organizirao tako da imam normalnije radno vrijeme tako da sam svaku večer u Ludbregu na misi, a nakon radnog dana to mi puno pomaže - ispričao je.

Godinu dana nakon teških trenutaka stigao je i još jedan blagoslov, peto dijete, sin Josip.

- Dobili smo sina, nakon četiri cure. Bili smo svi posebno veseli i hvala Bogu, on je zdravo i prekrasno dijete - za kraj je ispričao Antun.

Označeno u