Sveučilište Sjever otvara vrata budućim doktorandima: Započni svoje međunarodno akademsko putovanje! Foto: Martin Novosel/Ilustracija

Sveučilište Sjever otvara vrata budućim doktorandima: Započni svoje međunarodno akademsko putovanje!

VV | 19.9.2024. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Internacionalizacija obrazovanja nikada nije bila važnija, a Sveučilište Sjever, u suradnji s prestižnim inozemnim institucijama, omogućuje studentima priliku da stječu vrhunska znanja na globalnoj razini.

- I ove godine, Sveučilište Sjever najavljuje upise na dva inovativna združena doktorska studijska programa: Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment te Obrazovne i komunikacijske znanosti. Ovi programi su mnogo više od samih studija – oni su ulaznica u svijet međunarodne znanosti, istraživanja i inovacija. Ako tražiš priliku za stjecanje doktorata priznatog diljem Europe, uz mogućnost rada na prestižnim projektima i sudjelovanja u znanstvenim inicijativama, ovo je prava prilika za tebe - poručili su sa Sveučilišta Sjever.

Međunarodni združeni doktorski programi ključan su pokretač globalnog obrazovanja i istraživanja. Sudjelovanje na ovakvim programima omogućuje stjecanje međunarodno priznatih doktorata, ali i neprocjenjiva iskustva u znanstvenim projektima, konferencijama te izravnoj suradnji s industrijom i gospodarstvom.

IMG-20220910-WA0009.jpg

- Internacionalizacija je ključ za stvaranje akademskih i znanstvenih mostova između kultura. Naši studenti stječu znanja i vještine od presudne važnosti za globalnu konkurentnost, a programi poput združenih doktorskih studija otvaraju vrata globalnim prilikama - istaknula je
prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever.

Studiranjem na združenim doktorskim programima na Sveučilištu Sjever studenti imaju priliku razvijati vještine transfera znanja između partnera unutar združenih studija, sudjelovati u europskim i globalnim istraživačkim projektima te umrežavati se s kolegama i stručnjacima iz različitih zemalja. Programi omogućuju rad na temama koje povezuju gospodarstvo, tehnologiju i društvo, stvarajući platformu za razvoj ključnih kompetencija u današnjem modernom obrazovnom kontekstu.

- Ovi programi su posebno prikladni za one koji već imaju profesionalno iskustvo u ekonomiji, menadžmentu, obrazovanju ili komunikacijskim znanostima te žele proširiti svoja znanja kroz napredno primijenjeno istraživanje. Program je otvoren za kandidate s diplomom ili magisterijem, a prijave uključuju pismo namjere, istraživačku orijentaciju te plan istraživanja - ističu na Sveučilištu Sjever i dodaju kako će se intervjui s budućim studentima održati sredinom listopada u Centru za doktorske studije DOCTORATE, u Eisenstadtu, Austrija, a prva predavanja započet će krajem studenoga.

IMG-20220910-WA0001.jpg

Nastava prve godine odvija se jednom mjesečno u Austriji, dok se druge i treće godine obveze organiziraju u suradnji s matičnim ustanovama studenata.

- Vrhunski mentori, neprocjenjiva iskustva i prilika za rad na prestižnim međunarodnim projektima su ono što te očekuje na združenim doktorskim studijima. Zato, ne propusti prijave koje traju do 30. rujna ove godine, a svi zainteresirani mogu saznati više putem službene mrežne stranice Sveučilišta Sjever - poručuju.

Više informacija potražite OVDJE