SVEUČILIŠTE SJEVER Druga Food and Climate Change konferencija povodom Svjetskog dana hrane Foto: Sveučilište Sjever - Sveučilišni centar Koprivnica/ilustracija

SVEUČILIŠTE SJEVER Druga Food and Climate Change konferencija povodom Svjetskog dana hrane

vv | 11.10.2023. u 12:03h | Objavljeno u Društvo

Znanstvenici će raspravljati o utjecaju klimatskih promjena na okoliš, utjecaj na proizvodnju, dostupnost, sigurnost hrane...

Druga Food and Climate Change konferencija održat će se 16. i 17. listopada na Sveučilištu Sjever - Sveučilišnom centru Koprivnica.

Klimatske promjene mogu uzrokovati značajne promjene u okolišu koje mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju proizvodnji i sigurnosti hrane.

konferencija.jpg

U sklopu Svjetskog dana hrane, koji se svake godine u svijetu obilježava 16. listopada radi promicanja sigurnosti hrane, cilj ove konferencije je okupiti vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva kako bi raspravili utjecaj klimatskih promjena na okoliš, moguća rješenja za ublažiti ga i njegov utjecaj na sve aspekte proizvodnje, distribucije, dostupnosti i sigurnosti hrane.

Sudjelovanje se ne naplaćuje. 

Više o konferenciji možete pročitati OVDJE.