Sveučilišta iz SAD-a na studentskom simpoziju o interkulturalnom učenju na FOI-ju Foto: VV arhiva / ilustracija

Sveučilišta iz SAD-a na studentskom simpoziju o interkulturalnom učenju na FOI-ju

Varaždinske vijesti | 21.5.2023. u 13:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U ponedjeljak, 22. svibnja na Fakultetu organizacije i informatike (FOI 1, Pavlinska 2, dvorana 3) u 9.30 sati počinje 11. Studentski istraživački simpozij o interkulturalnom učenju (11th Student’s Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context).

Kako ističu iz FOI-ja, osnovni cilj je umrežavanje studenata i nastavnika FOI-ja u međunarodne timove, razvoj kompetencija komuniciranja u međunarodnom okruženju te povezivanje obrazovnih institucija s institucijama lokalne zajednice.

Osim stručnih kompetencija, ovim projektom potiče se socijalna osjetljivost i pomoć potrebitima. U okviru ovog projekta do sada je ostvareno 120 mobilnosti američkih studenata i profesora u Varaždin, kao i studenta i profesora FOI-ja u Sjedinjene Američke Države.

Ove godine očekuje se dolazak 15-ak gostiju, profesora i studenata s partnerskih institucija u Sjedinjenim Američkim Državama:
- University of Cincinnati, Cincinnati, Ohio, USA
- University of Central Florida, Orlando, Florida, USA
- Penn State University, State College, Pennsylvania, USA
- Indiana State University, Terre Haute, Indiana, USA

Simpozij se održava od 21. do 29. svibnja, a uključuje studentske prezentacije i pozvana predavanja eminentnih stručnjaka iz Amerike, upoznavanje s praksom socijalnog poduzetništva, volontiranje, posjet institucijama u lokalnom okruženju i upoznavanje s prirodnom i kulturnom baštinom Hrvatske pod zaštitom UNESCO-a.

Označeno u