Sva čarolija Adventa za varaždinsku "najluđu noć"!

VV | 29.12.2022. u 14:37h | Objavljeno u Društvo

Najbolji dočeci Nove godine oni su koje nismo previše i predetaljno isplanirali. Spontanost je predivna no traži da se nalazite na mjestu u kojem ju možete pretvoriti u nezaboravnu zabavu. Za sve nas koji znaju ili su spremni prepustiti se ljepoti spontanosti dočeka Nove godine, Varaždin je sjajno mjesto za to.

Nakon čarobnog Božića, vrijeme je za ludu Novu godinu u Varaždinu

0ab73085-3c89-f101-1f7c-ae7e0637e38a.jpg

Nakon što je u proteklih više od mjesec dana ponovno privukao brojne posjetitelje iz cijele regije, ali i okolnih zemalja te potvrdio da je jedan od najljepših u Hrvatskoj, Advent u Varaždinu svoje zalihe čarolije još nije ispuhao.
 
Adventski festival traje sve do 6. siječnja, a najvažniji trenutak vrhunca varaždinskog prosinca je, kao i svake godine, doček Nove godine na ulicama povijesnog i bajkovito uređenog grada. Svi će gastro i zabavni kutci Adventa u Varaždinu biti otvoreni, prepuni glazbe i nasmiješenih lica, a program dočeka nudi široki izbor mogućnosti zabave, druženja i upoznavanja novih lica.

8d6600b5-e496-34da-943a-7b519a9f55d3.jpg

Doček ponoći 31. prosinca na povijesnim, ukrašenim i veselim ulicama Varaždina zaista je posebno iskustvo. Njega dodatno oplemenjuje čini činjenica da će se u svako novu godinu ulazi doslovno – trčeći.

Varaždin, naime, već desetljećima njeguje jedinstvenu tradiciju Novogodišnje utrku koja je postala svojevrsnim zaštitnim znakom provoda najluđe noći i predivnim simbolom optimizma i vjere u budućnost koji toliko opisuju duh najtoplijeg grada na sjeveru Hrvatske.

9f2e538d-6c9a-dff8-240b-9019144dfeb8.jpg

Krenuo je drugi izbor najljepšeg adventa portala i Facebook stranice gradonačelnik.hr. Varaždinski Advent je prošle godine bio časno drugi (pobjeda je izmakla u zadnji čas) dok je ove godine konkurencija u kategoriji velikih gradova zaista respektabilna s obzirom da se uz varaždinski, ovdje nalazi još 14 divnih advenata.

Pozivamo sve koji vole Varaždin i Advent u Varaždinu da nam pomognu da se "dobar glas zaista daleko čuje" odnosno da Advent u Varaždinu dopre do svih dijelova Hrvatske te možda iduće godine dobije i neke nove obožavatelje.

Glasanje traje do podneva 5. siječnja, a glasati za svoj omiljeni Advent (u Varaždinu) možete tako da slijedite ovaj link (https://tinyurl.com/2mxdojrd) na Facebook stranicu gradonačelnik.hr, izravno na objavu o Varaždinu kojhu treba lajkati.

Natječaj se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

b68a7532-cc91-abf0-c4c2-c658fb2ae930.jpg