Violinistički koncert počasne umjetnice Ukrajine

VV | 18.6.2023. u 15:24h | Objavljeno u Društvo

Glazbenu publiku u Varaždinu i Ludbregu očekuje prava glazbena poslastica - koncert ukrajinske violinistice Bogdane Pivnenko, počasne umjetnice Ukrajine i profesorice na Nacionalnoj glazbenoj akademiji Čajkovski u Kijevu.

Ova sjajna ukrajinska violinistica i glazbena pedagoginja, uz pratnju pijanista Davida Vukovića, izvest će djela suvremenih ukrajinskih skladatelja - Miroslava Skorika, Valentina Silvestrova, Jevgenija Stankoviča, Juliusa  Meytusa i Levka Koloduba.

Varaždinski koncert Bogdane Pivnenko bit će održan u Velikoj  koncertnoj dvorani Glazbene škole, u ponedjeljak, 19. lipnja, u 19 sati, dok će ova cijenjena ukrajinska umjetnica u Ludbregu nastupiti dan kasnije, u utorak, u 19 sati, u svečanoj dvorani  dvorca Batthyany.

Koncert u Varaždinu bit će održan u sklopu priredbe Susreti violinista Dora Kukec, koja se održava u spomen na tragično preminulu učenicu varaždinske Glazbene škole.

Ovo gostovanje organizirala je Glazbena škola Varaždin, u suorganizaciji Glazbene mladeži Varaždin te pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.