"Super mi je bilo odrastati u Gornjem Ladanju, ali su me oduvijek privlačila svjetla velegrada! Foto: Ilustracija/Varaždinske vijesti

"Super mi je bilo odrastati u Gornjem Ladanju, ali su me oduvijek privlačila svjetla velegrada!

Ivica Kruhoberec | 21.2.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Moglo reći da je fotografija slučajno ušla u moj život, i to kada su se sve stvari posložile. Nisam znao čime se želim baviti u životu, ali sam znao kakav životni stil želim. Fotografija je jedan od glavnih razloga zašto jako vjerujem u moć vizualizacije podsvjesti.

Tako početak svoje veze s fotografijom, ali razlog zašto ona i dalje traje, objašnjava Goran Matijašec, koji slovi za jednog od najuspješnijih naših modnih fotografa, koji se prisjeća svojih početaka rada u području u kojem je i danas. Doduše, ne više u Hrvatskoj, već u Dubaiju.

- Jako sam sretan i zahvalan na svojoj modnoj karijeri. Ozbiljnije je krenula kad sam počeo surađivati s jednim od najvećih modnih znalaca u Hrvatskoj - Viktorom Dragom. U prosjeku rekao bih da je to bilo tri četiri snimanja tjedno, kampanje za razne brendove, modna snimanja te poznate ličnosti za razne časopise, uglavnom naslovnice, veli nam Matijašec.

A njegovi počeci njegovog bavljenja modnom fotografijom sežu dvadesetak godina unatrag.

- 2007. godinu smatram prvom u svojoj profesionalnoj fotografskoj karijeri. Međutim, skoro tei godine prije toga krenuo sam u kao asistent modnog fotografa Borisa Poljičanina. Uz to, odradio sam i nekoliko fotografskih tečajeva u Zagrebu. Iako se danas većina informacija i znanja moze naći na YouTube-u i društvenim mrežama, i dalje preporučam mladim fotografskim nadama da asistiraju iskusnijim kolegama i uče iz prve ruke, veli iskusan znalac fotografije.

Unatoč zavidnoj karijeri u nas, već šest godine više tu ne živi, već više od pet tisuća kilometara dalje, i u potpuno drukčijem okruženju.

- U Dubaiju sam slučajno završio u rujnu 2015., kad je na povratku sa Sejšela prijateljica predložila da ga turistički obiđemo. Grad me oduševio na prvu, i to svojom modernošću i multikulturom. Ima ljudi doista iz cijelog svijeta. I opet mogu reći da su se stvari posložile i samo sam čekao priliku kada ću izaći iz komfor zone i vidjeti čega što još sve vani ima.

No, Dubai je u početku zamišljali samo kao odskočnu dasku za SAD...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u