Studenti Općine Cestica, njih 60, dobilo stipendije

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.11.2019. u 15:11h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Studenti Općine Cestica, njih 60, potpisalo je s Općinom Ugovore o stipendiranju, koji će im pomoći u plaćanju nemalih troškova studiranja.

Svi studenti druge i viših godina studija od Općine će u tekućoj akademskoj godini primati 300 kuna mjesečne stipendije studiraju li u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a obrazuju li se akademski u drugim dijelovima Hrvatske, stipendija iznosi 500 kuna.

Cilj općinskih vlasti Cestice je raznim benefitima i potporama pridonijeti višem standardu građana, zahvaljujući kojemu ne bi imali potrebu iseljavati s područja općine. Da Općina ide u dobrom smjeru govori podatak o sve većem broju novorođenih i iskazanom interesu za POS stanogradnju.

Najveća se pozornost, kao općinskom prioritetu, pridaje obrazovanju pa Općina financijski prati djecu i mladež s područja Cestice od rođenja do kraja školovanja.

- U obrazovanju je budućnost. Zato pokušavamo pomoći našim učenicima i studentima tijekom njihova školovanja. Znamo koliko je novca potrebno za obrazovanje pa se nadamo da uspijevamo barem malo olakšati taj period. Općini trebaju obrazovani ljudi i vjerujemo da će se barem netko od današnjih studenata vratiti u Cesticu i dodatno pridonijeti općinskom napretku - rekao je načelnik Mirko Korotaj nakon svečanog potpisivanja Ugovora u zgradi Općine Cestica.

Označeno u