Štormar sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća predstavio u varaždinskom 5. mjesnom odboru Foto: HNS

Štormar sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća predstavio u varaždinskom 5. mjesnom odboru

| 11.3.2020. u 11:20h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama varaždinskog 5. mjesnog odbora, na poziv v.d. predsjednice Vijeća mjesnog odbora Marine Kaniški, građane o najavljenom sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća informirao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Građani su dobili najvažnije informacije o programu sufinanciranja ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća. Štromar je naglasio da je namjera pomoći građanima koji žive u starijim kućama i troše puno na energente. Ciljevi smanjenje potrošnje energije i smanjenjem emisija CO2 u atmosferu, dakle ekološki, ali i financijski – smanjenje mjesečnih troškova za energente. Potpredsjednik Vlade je istaknuo i da prijavitelji mogu biti građani, vlasnici postojećih obiteljskih kuća, bez obzira na godinu izgradnje, ali moraju biti vlasnici zakonski izgrađenih obiteljskih kuća.

Nakon informacija o programu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća uslijedila su pitanja zainteresiranih građana. Za pitanja će biti otvoren i besplatni telefon, dok će se dodatne informacije moći pronaći na internetskim stranicama Fonda za energetsku učinkovitost i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.