Stižu kiša, snijeg i poledica, a hladit će nas i sjeverni vjetar Foto: VV arhiva / ilustracija

Stižu kiša, snijeg i poledica, a hladit će nas i sjeverni vjetar

Varaždinske vijesti | 8.12.2021. u 20:56h | Objavljeno u Društvo

Idući će dani u većini unutrašnjosti biti razmjerno hladni, povremeno uz oborine na granici kiše i snijega, osobito u četvrtak te ponovno u subotu, prognozira za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Snježni pokrivač stvarat će se ponajprije u gorju, a poseban oprez potreban je u prometu i zbog poledice.

Na Jadranu će mjestimice biti i obilne kiše, praćene i grmljavinom, također posebice u četvrtak i subotu. Pritom će jugo u četvrtak slabjeti, a u petak opet biti jako, ponegdje i olujno. Moguće su i pijavice, a u subotu mjestimice i snijeg nošen jakom i olujnom burom.

Od nedjelje gotovo posvuda stabilnije, osim na jugu, gdje će još ponegdje biti i kiše i snijega. Osjet hladnoće pojačavat će umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu jaka bura, na udare mjestimice i olujna.

Za četvrtak nam DHMZ prognozira umjereno do pretežno oblačno. Povremeno kiša, u unutrašnjosti i oborina na granici kiše i snijega, a novi snježni pokrivač osim u gorju moguć je i na sjeverozapadu.

Na Jadranu nevere, osobito u Dalmaciji lokalno i obilnija kiša, a moguće su i pijavice. Vjetar na kopnu slab, ponegdje umjeren sjeverni, ujutro u Slavoniji i jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu popodne u okretanju na sjeverozapadnjak, navečer i buru.

Najniža temperatura većinom od -2 do 2, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna od 0 do 4, na Jadranu između 9 i 14 °C.