St. Patrick’s Days: Dašak Irske od 17. do 19. ožujka u varaždinskoj zelenoj oazi Foto: ilustracija

St. Patrick’s Days: Dašak Irske od 17. do 19. ožujka u varaždinskoj zelenoj oazi

Varaždinske vijesti | 6.3.2022. u 12:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Koncertni ured Varaždin u Varaždin dovodi feštu Svetog Patrika! Dašak Irske osjetit će se od 17. do 19. ožujka na Trgu slobode koji će za tu priliku biti zatvoren za promet i transformiran u zelenu oazu.

Na sam dan Svetog Patrika, u četvrtak 17. ožujka, publiku će zabavljati Patrick Walker i Hrvoje Sudar te Belfast Food, dok će plesni klub Celtic Fantasy prezentirati i tradicionalni irski ples. Uz to, Varaždin će postati i dio 13. Global Greening projekta tako što će zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu biti osvijetljena zelenom bojom te se pridružiti preko 700 znamenitosti diljem svijeta koje će na taj dan svijetliti zeleno.

Petak je rezerviran za after work party te večernji zajednički nastup plesne skupine Emerald Steps i benda Drowsy Lizards, a u subotu nas od jutra zabavljaju Varaždinci The Rocks of Hy-Brasil dok je navečer pozornica rezervirana za The Fakin’ Lajsne.

Uz irsku glazbu i ples, sva tri dana Varaždinski će ugostitelji za posjetitelje osigurati i prigodnu gastro ponudu te točeni Guinness i Grif.

Obilježavanje Dana Svetog Patrika tek je prva suradnja u nizu kojom Koncertni ured Varaždin najavljuje zemlju partner ovogodišnjih, 52. Varaždinskih baroknih večeri – Irsku.

st_patrik_varazdin_2022_najava.jpg