Srednja škola Ludbreg upisuje više mehatroničara, za ostala zanimanja dobili - odbijenicu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Srednja škola Ludbreg upisuje više mehatroničara, za ostala zanimanja dobili - odbijenicu

IHR/Varaždinske vijesti | 12.7.2021. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Srednja škola Ludbreg u novoj školskoj godini moći će upisati samo više učenika u zanimanje Tehničar za mehatroniku, novi program koji će se u toj školi provoditi od jeseni.

Iako je ta škola, uz suglasnost osnivača Varaždinske županje, zbog velikog broja prijava učenika, od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražila povećanje upisnih kvota i za Strojarske i računalne tehničare, CNC operatere, CNC operater (dualno), Strojobravare (JMO) i Tokare (JMO), odobrenje su dobili samo za Tehničare za mehatroniku, pa će tako u taj program umjesto planiranih 12, upisati četiri učenika više. 

- Zašto je tome tako, iskreno ne znamo, posebno jer smo tražili povećanje kvota za deficitarna zanimanja. Iskreno i najblaže rečeno, žalosni smo jer gradimo priču već osam godina, s naglaskom na deficitarna zanimanja što su prepoznali i učenici i roditelji - rekao je Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg koja je, kaže, među privima ukinula programe Ekonimista i Opće gimnazije. 

U toj školi jesenskog roka će biti. Ostala su još nepopunjena tri mjesta za kuhara (dualno), dva za pomoćnog vrtlara te po jedno mjesta u programima pomoćni kuhar i slastičar.