Srednja škola Ivanec: Projekt u suradnji s Ekonomskom školom Šibenik

| 9.5.2016. u 12:55h | Objavljeno u Društvo

U velikoj dvorani Županijske palače održala se završna konferencija povodom završetka provedbe EU projekta „Suvremene metode u nastavi“ – SMUN kojeg provodi Srednja škola Ivanec u suradnji s Ekonomskom školom Šibenik.

-U ovih godinu dana postigli smo velike razultate. Kreirali smo za učenike računovodstveni softer na kojem će se izvoditi nastava te priručnik novih nastavnih sadržaja. Razvijen je portal za elektroničko učenje pomoću kojeg će se poboljšati komunikacija s nastavnicima i provoditi testovi. A ono najvažnije je da smo modernizirali pet kurikuluma iz ekonomske grupe predmeta - istaknula je mr.sc. Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec te nadodala kako je glavni cilj dati učenicima nove suvremene kompetencije i približiti ih tržištu rada kako bi postigli veću zapošljivost.

- Učenici su vrlo pozitivno reagirali na sve provedene aktivnosti. Tijekom projekta provedeno je testiranje onoga što planiramo izvoditi u budućnosti i povratne informacije učenika su vrlo pozitivne – istaknula je ravnateljica Srednje škole Ivanec.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,5 milijua kuna te se provodi u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. –2013.“ u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada– faza II.

-Projekt Srednje škole Ivanec je već četvrti projekt u zadnjih osam dana. Važnost ovog projekta je prije svega u tome što će se dobiti suvremene metode nastave te najveću vrijednost ovoga projekta vidim u boljem povezivanju nastavnog procesa i tržišta rada uz upotrebu informacijsko-komunikacijskih tehnologija - istaknuo je Alen Kišić, zamjenik župan koji je uz nositelje i suradnike na projektu prisustvovao konferenciji.