SRCE SRCU U subotu dođite na humanitarnu priredbu Društva Naša djeca Varaždin Foto: Arhiva VV

SRCE SRCU U subotu dođite na humanitarnu priredbu Društva Naša djeca Varaždin

Varaždinske vijesti | 20.3.2019. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Povodom Međunarodnog dana sreće, Društvo Naša djeca Varaždin organizira humanitarnu priredbu pod nazivom "Srce srcu", koja će se održati u subotu 23. ožujka, s početkom u 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Arena Varaždin.

U programu će nastupiti više od 150 polaznika radionica DND-a Varaždin. Donacija za ulaznice iznosi 30 kuna, a mogu se preuzeti na blagajni Društva Naša djeca radnim danom od 11 do 18 sati, ili na blagajni dvorane Arena pola sata prije početka programa.

Sredstva prikupljena ovom humanitarnom priredbom namijenjena su oplemenjivanju prostora u osnovnim školama i Centru Tomislav Špoljar, odnosno za tzv. humanizaciju školskih prostora.

- Prema obrazloženju Dječjeg gradskog vijeća, koje je donijelo jednoglasnu odluku na svojoj sjednici, je da su hodnici i stubišta "dosadni", jednolični, uglavnom do pola obojani uljanim bojama. Na internetu su vidjeli dobra likovna rješenja za školske prostore - slike i crteže koji prikazuju gradivo, objašnjavaju neke pojmove, tablice množenja, formule, pravopisna pravila - najčešće pogreške i ispravke, poruke podrške, igre... te predlažu bojanje i slikanje "zidnih šalabahtera" koji bi se temom i bojama uklopili u interijer, bili estetski kvalitetni i učenicima korisni jer bi "slika" tih znanja ostala u glavama učenika - pojašnjavaju iz DND-a Varaždin.

dnd_varazdin_humanitarna_priredba_srce_srcu_2.jpg