ŠPILJA VINDIJA TRAIL&DANCE Održane neandertalske igre, utrka i koncert; medalje dijelio i vepar

VV | 30.6.2024. u 17:19h | Objavljeno u Društvo

Kad spojite sport i zabavu i tome svemu dodate malo šljokica dobijete „Špilja Vindija Trail&Dance“ u Donjoj Voći!

Manifestacija je održana ove subote, 29. lipnja, a započela je trećim izdanjem atletske utrke „Špilja Vindija trail“. Po zagorskim bregima rastrčalo se 220 trkača iz Hrvatske i okolnih zemalja, njih 190 je utrku i završilo, a trčalo se na pet i deset kilometara.

Nakon utrke uslijedile su „Wannabe neandertalske igre“ u kojima se za nagrade ogledalo petnaest ekipa i to u dvije discipline, guranje „Wannabe“ kamena, odnosno bale sijena, te „Neandertalska štafete“ odnosno trčanje s toljagom. Uz obilje smijeha i navijanja publike te uz neponovljivog voditelja programa Aleksandra Lazića u guranju kamena najbolja je bila ekipa „Voćanski lepi dečki“, dok je pobjedu u štafeti odnijela ekipa DVD-a Varaždinbreg.

Što se tiče atletske utrke, u cilj su prvi utrčali Karmelo Mrvica na utrci „Velika špilja“ 10 kilometara te od žena Marina Godinić. U utrci „Mala špilja“ na stazi od pet kilometara najbolji su bili Vedran Flebar te Gabrijela Benjak. Održana je i 2. Vatrogasna utrka gdje je na stazi od pet kilometara najbolji bio Saša Horvat među muškarcima te Ivana Zeljko među ženama, dok je Alen Flis prvi ušao u cilj u kategoriji vatrogasne mladeži.

U kategoriji vatrogasnog pomlatka najbolji su bili David Telebar i Natalija Šincek. Nagrade najboljima dodijelila je načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet koja je i sama istrčala „Malu špilju“, a u dodjeli medalja su joj pomagali Aleksandar Lazić, Voćanski neandertalci i njihov prijatelj „vepar“.

Nakon sportskog i sportsko-zabavnog programa uslijedio je onaj šljokičasti. Pod šatorom na parkiralištu NK „Vindija“ Donja Voća najveće plesne hitove 90-ih izvela je Ivana Banfić. Trkači i brojni mještani Donje Voće rasplesali su se ispod disko kugle te zajedno s dance zvijezdom pjevali u glas i kao što su organizatori, TZ Sjever Zagorja, Općina Donja Voća i Atletski klub Varaždin najavili, u Voći se ostalo do noći!

Ovom manifestacijom ujedno su završili i „Dani špilje Vindije“ kojima je obilježeno 60. godina od proglašenja špilje Vindije zaštićenim paleontološkim spomenikom prirode.