SPEED DATING Čerin: Moja “skrivena agenda” je da spojim pa da ih mogu oženiti Foto: Jasenka Čerin, pokretačica

SPEED DATING Čerin: Moja “skrivena agenda” je da spojim pa da ih mogu oženiti

Martin Novosel | 15.9.2023. u 20:30h | Objavljeno u Društvo

"Speed dating" po prvi puta u Varaždinu

U vrijeme kada se gotovo čitava ljudska interakcija, pa tako i interakcija romantične prirode, vodi posredstvom najvažnije sporedne stvari na svijetu, pametnih telefona, koji su vjerojatno već odavno svrgnuli nogomet s tog mjesta bez da smo se previše pobunili oko toga, povratak staroj metodi izravnog susreta u potrazi za “onim nečim” se gotovo čini kao avanturizam za mnoge.

Boom imao početkom stoljeća

Iako “speed dating” nije ništa novo te je svoj boom imao početkom stoljeća, ovo će biti prvi puta da se nešto tako održava u Varaždinu, a pokretačica je uvjerena da će biti uspješno održan sredinom listopada.

- Od 2013. godine kada sam se honorarno počela baviti organizacijom evenata, organiziravši turneju jednom grčkom bendu, prošle godine sam otvorila obrt za organizaciju događaja i vjenčanja čime sam i ozakonila tu zanimaciju, a isto kako su se izrodile ostale ideje koje imam, došla je i ideja za speed dating - ukratko je objasnila Jasenka Čerin, vlasnica obrta “Jessie’s Event Experience” na adresi Bakačeva 6 u Varaždinu.

Jedna runda razgovora traje pet minuta, djevojke sjede za stolovima, dok će se muškarci rotirati, a jednom kada svi sa svakim odrade po pet minuta, završava event

Iako je ljudima koji pate od tjeskobe i nervoze Tinder došao kao naručen, polagano shvaćamo da smo dosta izgubili izbacivanjem interakcije uživo iz jednadžbe u potrazi za ljubavi.

- To možda izgleda nekom kao jednostavno, zapravo nije. To je delikatno, radiš s ljudima koji imaju nekakva očekivanja i dosta im je Tindera te društvenih mreža te žele upoznati nekoga te se nadaju da će upoznati nekoga. Velika je to odgovornost, a planiram krenuti s time u listopadu. Slažem pravni dio, razgovaram sa psihologinjom jer ne želim imati neugodne trenutke. Velik broj savjeta dobivam i iz Zagreba od osoba koje poznajem koji su imali iskustva u organizaciji ovakvog eventa - istaknula je Čerin.

Velik interes

Prijavilo se dosta ljudi koje zanima događaj koji bi se trebao održati u prostorima kafića Bard, ali će se u slučaju velikog interesa ipak za sada limitirati događaj na sveukupno 20 ljudi, 10 žena i 10 muškaraca u dobnoj skupini od otprilike od 35 do 45 godina, a sam event bi trebao biti na rasporedu negdje nakon 15. listopada, iako točan datum za sada nije preciziran.

- Ja vodim program kao medijator. Jedna runda razgovora traje pet minuta, djevojke sjede za stolovima, dok će se muškarci rotirati, a jednom kada svi sa svakim odrade po pet minuta, završava event. Postoji i mogućnost druženja nakon toga. U tom projektu planiram odraditi i single-mingle evente da malo oplemenim taj dio ponude u gradu. Moja skrivena agenda je da ih spojim pa da ih mogu oženiti onda - istaknula je Čerin.

WhatsApp_Image_2023-08-16_at_10.23.30.jpg