Počeo je 23. Špancirfest - što nas sve čeka na varaždinskim ulicama i trgovima? Foto: Krešimir Đurić

Počeo je 23. Špancirfest - što nas sve čeka na varaždinskim ulicama i trgovima?

Varaždinske vijesti | 20.8.2021. u 11:37h | Objavljeno u Društvo

Počeo je Špancirfest! Od 20. do 29. kolovoza na varaždinskim će se ulicama i trgovima održati najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival.

A što nas sve čeka prvog vikenda?

Koncerti

Pan pozornica kod Starog grada program će započeti grmljavinom Gorana Bareta i Majki (petak 20.8.) prve, odnosno generacijskim himnama legendarnog Parnog valjka (21.8.) druge festivalske večeri. Uz to, koncerti na PAN pozornici su besplatni!

Vila Bedeković donosi intimniji program, kojeg u petak 20.8. otvara jedinstveni spoj dviju hrvatskih glazbenih tradicija utjelovljen u suradnji Varaždinskog tamburaškog orkestra i klape Cambi. Subotnja večer (21.8.) donosi nastup svjetske gitarističke atrakcije40 fingers. Četiri mlada, simpatična, šarmantna i virtuozna talijanska gitarista pokorili su Youtube i osvojili europske koncertne pozornice, a njihov eklektični repertoar šetnja je kroz najveće pop, rock, filmske i klasične hitove. Ulaznice za koncerte kod vile Bedeković dostupne su u sustavu Eventima ili na sljedećem linku.

Svirat će se i na Kapucinskom trgu gdje dolaze Swingersi (20.8.), Elvis Presley Band (21.8.) i Cabaret a la Carte (22.8.), a muzike će tijekom dana i večeri biti praktički na svakom koraku, varaždinskim ulicama, ali i chill zoni na Starom gradu.

Koncertni program Špancirfesta se nalazi ovdje.

Kazalište pod zvijezdama

U nedjelju počinje i kazališni program Špancirfesta, a prva u nizu sjajnih kazališnih hit-predstava koje će se igrati na vili Bedeković bit će nagrađivana „Ja, tata“ (22.8.) s Rakanom Rushaidatom, u režiji Borisa Kovačevića koja se na humorni i zabavni način bavi pogledom jednog muškarca na sve što ga čeka u velikoj životnoj avanturi koja se zove „očinstvo“. (Kazališni program Špancirfesta) Za predstave se neće primjenjivati posebne epidemiološke mjere.

Ulice Špancirfesta - pozornica, plesni podij i cirkus

Nastupi uličnih performera iznimna su festivalska atrakcija, a prvog vikenda u Varaždin stižu sjajni ulični bubnjari iz skupine Brincadeira, magični štulaši grupa Stelzen art i Martiniuss, vatreni show Las Calaveras te cirkuski show Grand hotel cirkus cabareta.

Ulični program Špancirfesta

Dizajn, umjetnost i kreativa

Ulice Varaždina od samog će početka biti preplavljene šarenom i raznolikom izlagačkom ponudom. Uz to, Kreativnica u Uskoj ulici je cool mjesto s probranim dizajnerima i popratnim programom, a Školska ulica postaje Umjetnička – pravi atelijer na otvorenom u kojem slikari, kipari, fotografi i ostali umjetnici stvaraju, druže se, izlažu i nude svoja djela.

Programi za klince

Park Kreative će ponovno biti prepun radionica, koncerata, plesnjaka i predstava, a klinci željni adrenalina mogu pohoditi Stari grad uz kojeg će ponovno biti šareni Vindiland te veliki Zabavni park za male (i malo veće).

Programi za djecu

Odricanje? Ne! Hedonizam? Da!

Nema boljeg mjesta za prepuštanje hedonizmu od Špancirfesta. Mali, veliki, slani i slatki zalogaji nude se na svakom koraku, a mega popularni Vinski grad ove će godine biti smješten na čak dva platoa ispod zidina Starog grada. Mjesta za večernju i noćnu zabavu bit će na pretek: party zone bit će raspoređene po cijelom gradu, od latino-atmosfere na Kapucinskom trgu preko sunset zone na Trgu Miljenka Stančića ili chill zone na Starom gradu, a tu je i kulerski program KVART u varaždinskom P4 Centru za mlade i nezavisnu kulturu.

Gastro i vinski grad

Popratni program Špancirfesta

Minimalna ograničenja uz maksimalnu osobnu odgovornost

Festival se održava pod otvorenim nebom pa za veliku većinu sadržaja neće biti posebnih mjera. Iznimka će biti ulazak u koncertne prostore na Starom gradu i kod vile Bedeković, koji će biti moguć uz važeće covid potvrde ili važeći negativni test. Testirati se može na licu mjesta, a test kod vile Bedeković će, uz kupljenu i isprintanu ulaznicu, biti besplatan! Za predstave ograničenja - nema!

COVID info

Cjelokupni program i sve informacije o 23. Špancirfestu pronađite na www.spancirfest.com .