Školarci, prijavite se na besplatan Ljetni sportski višeboj, uz nove sportove i izlet na more Foto: ZSUGV

Školarci, prijavite se na besplatan Ljetni sportski višeboj, uz nove sportove i izlet na more

Varaždinske vijesti | 14.6.2022. u 20:38h | Objavljeno u Društvo

Nakon 6. Zimskog sportskog višeboja, održanog tijekom zimskog odmora učenika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavlja suradnju s gradskim osnovnim školama i na veselje učenika i učenica od trećeg do sedmog razreda, organizira 3. Ljetni sportski višeboj.

Za učenike besplatan sportski višeboj organizira se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Ljetni_sportski_viseboj_70.jpg

Prijaviti se mogu učenici i učenice uzrasta od trećeg do sedmog razreda osnovne škole za koje je u Ljetnom sportskom višeboju osigurano stručno vodstvo kineziologa, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ljetni sportski višeboj održavat će se u deset dana, od 27. lipnja do 1. srpnja te od 4. do 7. srpnja od 9.00 do 12.00 sati na terenima Sportskog centra Graberje, na Dravskom kupalištu te u Dravskoj park šumi. Za redovite polaznike, Ljetni sportski višeboj završava jednodnevnim izletom na more u petak, 8. srpnja.

Ljetni_sportski_viseboj_50.jpg

S obzirom na to da se sportske aktivnosti djece tijekom Zimskog višeboja održavaju u dvoranama, u Zajednici žele tijekom Ljetnog višeboja što više boraviti na svježem zraku i u prirodi pa su uveli nove sportove: plivanje, odbojku na pijesku, vaterpolo, disc golf, skokove u vodu, orijentacijsko trčanje, CrossFit Kids, vodene igre, kuglanje… Dvorana u Graberju koristit će se u slučaju lošijeg vremena.

ZSUGV_bazeni_Drava_11.JPG

Za učenike je svakodnevno osigurana zdrava okrjepa, kao i prijevoz autobusima iz prigradskih naselja do sportske dvorane „Varaždin“ u Graberju. Za sve sudionike osiguran je prijevoz do Dravske park šume i Dravskog kupališta. Iz Zajednice zahvaljuju ravnateljici Gradskih bazena Varaždin na omogućavanju besplatnog ulaza sudionicima višeboja na Dravsko kupalište.

ZSUGV_bazeni_Drava_1.JPG

Prijave za 3. Ljetni sportski višeboj mogu se obaviti putem linka ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Poticanje djece na bavljenje sportom od velike je važnosti za zdravlje, posebice u ovom pandemijskom razdoblju. Bavljenje sportom od malih nogu kod djece stvara pozitivne životne navike. Osim potrebe za kretanjem, djeca sportom razvijaju socijalne vještine, veću odgovornost, samostalnost, ali i timski rad, a sve te vještine će im kasnije koristiti u životu jer se mogu primijeniti u raznim situacijama - poručila je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina te pozvala roditelje varaždinskih školaraca da prijave svoju djecu na 3. Ljetni sportski višeboj.

ZSUGV_bazeni_Drava_drugi_dan_1.JPG

ZSUGV_bazeni_Drava_drugi_dan_9.JPG

ZSUGV_bazeni_Drava_drugi_dan_10.JPG

Ljetni_sportski_viseboj_2022_Varazdin_plakat.jpg