Školarce posjetio gradonačelnik Čehok: na nastavu došlo 1.413 učenika razredne nastave

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.5.2020. u 14:34h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok danas je povodom povratka učenika od 1. do 4. razreda u školske klupe, uz pročelnicu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženku Dević, posjetio IV. osnovnu školu Varaždin.

- Velik broj djece u gradu Varaždinu danas je opet u školskim klupama i pohađa nastavu, što svjedoči o tome da roditelji vjeruju školi, nastavnicima, i zadovoljni su uvjetima koje djeca imaju u školi. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u svim varaždinskim školama nastava se normalno održava i nema nikakvih poteškoća. Grad Varaždin će, sukladno preporukama, i dalje prilagođavati rad u svojim školama – ocijenio je gradonačelnik.

Ravnateljica škole Jasmina Dvorski istaknula je kako svi segmenti škole u potpunosti djeluju, nastava, kao i organizirani prijevoz autobusom, školska kuhinja i produženi boravak.

- Danas nam je na nastavi prisutan 181 učenik. Poštuju se načela Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporuke resornog ministarstva – rekla je ravnateljica.

IV. osnovna škola na današnji dan slavi i Dan škole, obilježavajući 67. rođendan, a ovaj puta, s obzirom na ograničene aktivnosti, proslavu su organizirali virtualnim putem.

Za informaciju, prema dostavljenim podacima osnovnih škola čiji je osnivač Grad Varaždin, danas, 25. svibnja, nastavi je prisustvovalo 1.413 učenika razredne nastave.