Seminari dr. Rajovića u Varaždinu privukli brojne sudionike; "Zašto nam djeca sve teže uče?"

MGA | 28.11.2023. u 09:54h | Objavljeno u Društvo
U posljednjih mjesec dana poznati edukator i neurofiziolog dr. Ranko Rajović održao je dva NTC seminara u Varaždinu namijenjenog roditeljima i svima koji se bave odgojem i razvojem djece. Nakon prvog seminara, održanog 25. listopada, zbog velikog interesa organiziran je i drugi NTC seminar, održan jučer u Areni Varaždin.
U fokusu seminara bilo je pitanje "Zašto djeca sve teže uče? Značaj fizičke aktivnosti za razvoj djeteta". Oba termina seminara privukla su brojne sudionike koji su imali priliku doznati odgovore na ova i još brojna druga pitanja vezano za važnost rane stimulacije u cilju razvijanja motoričkih i kognitivnih sposobnosti djeteta.
Koliko je ova tema bitna govori i činjenica kako je ove godine više od 4.000 djece dobilo odgodu upisa u prvi razred. Neki od razloga su izostanak jezičnih predvještina, emocionalna i socijalna nezrelost, poteškoće u razvoju i izražavanju. U vrijeme kada se sve veći broj roditelja suočava s odgodom upisa svojih mališana u školu, dr. Rajović je pokazao kako koristiti najnovija saznanja iz neurofiziologije za rad s djecom kod kuće, u vrtiću ili u školi. 

Dr. Ranko Rajović autor je NTC sistema učenja koji se primjenjuje u više od 20 država Europe te autor više od 20 knjiga, priručnika i igara za cjelovit razvoj djeteta. Specijalist je interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih znanosti. Suradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i šef Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru.

Galerija slika