Sajam "Priroda, lov, ribolov, turizam": Bogata izlagačka ponuda te edukativni i zabavni sadržaji Foto: Luka Šalamun

Sajam "Priroda, lov, ribolov, turizam": Bogata izlagačka ponuda te edukativni i zabavni sadržaji

vv | 30.9.2024. u 13:40h | Objavljeno u Društvo

Od 4. do 6. listopada u varaždinskoj Areni uz rijeku Dravu održat će se 27. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam, koji organizira tvrtka DMK Vall 042 d.o.o., uz podršku Grada Varaždina i Varaždinske županije. Ova manifestacija, najstarija u Hrvatskoj posvećena lovu i ribolovu, te boravku u prirodi i turizmu, ove će godine okupiti izlagače iz Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

Sajam ima dugu tradiciju te je poznat kao događaj na kojem će posjetitelji pronaći opremu i proizvode za lov, ribolov i boravak u prirodi. Svoju će ponudu predstaviti i brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrtnici. Ovogodišnji partner Sajma je Koprivničko-križevačka županija, koja će predstaviti svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstva i turističku ponudu.

lov_ribolov_sajam_press-6.jpg

Direktorica Sajma, Maja Šimenc, naglasila je bogatu ponudu sadržaja i izlagača: „Očekujemo više od 80 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Posebno nas veseli što je unazad dvije godine zabilježen porast izlagača,dolazak novih, a i povratak nekih starih. Na velikom dijelu sajamskog prostora  će biti izložen lovački asortiman, tako da će se zaljubljenici u ovu aktivnost doista moći dobro opremiti za lovnu sezonu.“Šimenc je istaknula i izložbu fotografija slatkovodnih riba Josipa Horvata, koji će na Sajmu predstaviti 70 fotografija nastalih tijekom njegovih deset godina rada.

Dodatna atrakcija sajma bit će natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića, koje će se održati u subotu na vanjskom prostoru, a natjecat će se čak 22 ekipe iz Hrvatske i Slovenije. „Pozivamo sve zainteresirane da dođu i vide i ovu stranu Sajma i kako se lovci zabavljaju,“ dodala je Šimenc.

Također, vrijedi spomenuti izložbu bonsai drvaca i radionicu na ovu temu, koja će se održati u nedjelju u 12:00 sati.

lov_ribolov_sajam_press-3.jpg

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije, Goran Kaniški, najavio je sudjelovanjeHrvatskog lovačkog saveza zajedno s Lovačkim savezimaVaraždinske županije, Koprivničko-križevačke županije i Lovačkim savezom Grada Zagreba. Također, istaknuo je sudjelovanje Ministarstva poljoprivrede i prehrane Bugarske, koje će se također predstaviti na Sajmu. U subotu i nedjelju održat će se i tradicionalni Sajamski kup u gađanju letećih meta, kojeg organizira LD „Vepar“ Ljubešćica, za koje su već popunjena natjecateljska mjesta.

I ove godine posjetitelje na sajmu će dočekatidiorama Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog savezauređena na temu močvarnog staništa. Također, Kaniški je pozvao sve zainteresirane da u nedjelju u 11:00 sati prisustvuju reviji lovačkih pasa.

lov_ribolov_sajam_press-5.jpg

Marijan Kolednjaktajnik Sportsko-ribolovnog saveza Varaždinske županije, najavio je prezentaciju djelovanjaHrvatskog športsko-ribolovnog saveza i Ribolovnog saveza Varaždinske županije kroz izložbeni prostor opremljen prepariranim eksponatima i fotografijama ribe te kapitalnih ulova. I ove godine, na Sajmu će im se pridružiti i Športsko-ribolovni savez Zagrebačke županije, tako da poziva sve da dođu i vide što je novo od prošle godine.

Program popratnih sadržaja Sajma uključuje i sljedeće izložbe:

  • Divljač hrvatskih krajeva – Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza
  • Izložba gljiva – Gljivarsko društvo Smrčak
  • Izložba bonsai drvaca – Bonsai udruga „Sjeverozapad“
  • Dječji kutak – Hrvatski lovački savez
  • Izložba ptica grabljivica – Hrvatski sokolarski klub

Radno vrijeme Sajma za posjetitelje je u petak i subotu od 9 do 18 sati, a u nedjelju do 17 sati. Cijena ulaznice iznosi 5,00 € za odrasle, 3,00 € za učenike i umirovljenike, dok je ulaz za djecu do 7 godina besplatan.

Za više informacija o programu i drugim detaljima, posjetite službenu web stranicu Sajma na www.sajam-varazdin.com te Facebook Sajma.