Svježe domaće namirnice zvijezde su "Doručka na placu", koji je do 29. kolovoza u ponudi restorana August, svakodnevno od 8.30 do 10 sati.
- Doručak na placu organizirali smo u suradnji s Gradskom tržnicom Varaždin, ovaj put za vrijeme Špancirfesta, a možda ćemo isto organizirati i u nekom drugom razdoblju kroz godinu. Svaki doručak će biti spremljen od domaćih namirnica sa samog placa, poput domaćih jaja, sireva, povrća, kobasica iz mesnica koje se nalaze na placu – rekao nam je Goran Jelušić, koji sa suprugom Antonijom već više od devet godina vodi ovaj šarmantan restoran na varaždinskom placu.
Ponuda "Doručka na placu" uključuje pet menija - omlet s dimljenim sirom i tostom, rajčica i kiseli krastavci, zatim jaja na oko, tost, kobasica i povrće, tu je i namaz od svježeg sira i vrhnja, domaći špek, kobasice, hrskavi kruh i pržena rikola, tortilja sa šunkom, sirom, povrćem i namazom od čvaraka, ali i brusketa s kozicama i povrćem. Uz doručak ide i čaša soka od naranče, a sve po cijeni od 6 eura.
- Bit će to zanimljiv doručak koji svakako vrijedi probati, jer to su domaći, svježi proizvodi, direktno s tržnice. Od samog početka surađujemo s Gradskom tržnicom i namirnice koje pripremamo nabavljamo upravo ovdje, na placu. Znaju nam reći: ‘Lako vama, vi imate skladište na placu’. Naravno, namirnice kojih nema u ponudi tržnice nabavljamo drugdje, ali trudimo se što više nabaviti ovdje. Uglavnom surađujemo s istim proizvođačima, već provjerenima. Cilj nam je koristiti što je moguće više domaće namirnice, lokalne proizvode, pa manje-više skoro sve nabavljamo iz naše županije – istaknuo je Jelušić, dodavši da je upravo lokacija restorana odredila njihovu ponudu.
Što nam je još rekao o ponudi restorana i poslovanju tijekom nešto više od devet godina, kao i o tome mogu li si Varaždinci priuštiti obrok u restoranu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...