Roditelji i učenici VI. OŠ Varaždin u "Potrazi za znanjem"

Varaždinske vijesti | 9.12.2016. u 18:20h | Objavljeno u Društvo

Zanimljivim i poticajnim projektom „Potraga za znanjem“, kojim su predstavili izvannastavne aktivnosti, nastavnici i učenici VI. OŠ Varaždin obilježili su u četvrtak Dan škole, koji je ujedno bio i Dan otvorenih vrata.

Tim su povodom su u učionicama starog dijela škole, holu i sportskoj dvorani priredili pet radionica za roditelje i učenike, dok je ispred škole priređen Božićni sajam uz prigodne blagdanske pjesme učenika.

Roditelji su imati priliku na radionicama kroz šest školskih sati u trajanju od 10 minuta ponovno se uživjeti u ulogu učenika, njihovo je sudjelovanje „nagrađeno“ ocjenom.

Znanstvena radionica obuhvaćala je eksperimente iz kemije i biologije (Mali znanstvenici), rano učenje fizike te Astronomsku grupu, tehnička radionica eksperimente iz fizike i tehničke kulture (Mali tehničari), popravljanje bicikla (Prometna grupa) te informatiku (Mali informatičari), a kreativna domaćinstvo, etno i keramičarsku grupu.

Likovna, fotografska i novinarska grupa bile su dio medijske radionice, kao i Klub ljubitelja knjige, debatna grupa i kreativno čitanje i pisanje, dok su se sudionici sportske radionice upoznavali s orijentacijskim trčanjem i radom školsko-sportskog društva “Šesta”. U holu su predstavljeni EU projekti, a cijelo je događanje bilo i na YouTube kanalu.