Biti u vrhu ugostiteljske ponude nekog kraja nije ni jednostavno ni lako, posebno kada to uspijevate desetljećima. To najbolje znaju u obitelji Češljaš, čijim članovima to polazi za rukom već više od 70 godina, što njihov restoran Varaždinbreg na istoimenoj lokaciji čini najstarijim, ali i jednim od najuglednijih obiteljskih ugostiteljskih objekata ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i šire.
-Sve je pokrenuo djed Đuro, kad je 1954. unajmio gostionicu na Glaviću gdje se i danas nalazimo. Međutim, tada je to bila gostionica s dvije prostorije, koja mu je zapela za oko kada je na sajam u Varaždin konjima i kolima vozio voće, povrće i meso iz Šćepanja u kojem je skromno živio od
poljoprivrede te maštao o boljem životu. Prvi gosti su uglavnom bili radnici Varteksa i VIS-a iz obližnjih sela, koji bi išli autobusima na posao. Tako je gostionica postala mjesto raznih zgoda, veselja i pjevanja, što je ponekad završilo povišenim tonovima, svađama i onda neizostavnim razbijanjem
inventara, što ih nije nimalo smetalo - pili bi tako “s nogu”, dok ne bi stigao novi namještaj, veli nam Mirko Češljaš, unuk Đure Češljaša i nositelj bogate obiteljske ugostiteljske tradicije, prisjećajući se priča koje se polako zaboravljaju...
Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...