Reformisti diljem Varaždinske županije obilježili Svjetski dan bolesnika Foto: Reformisti

Reformisti diljem Varaždinske županije obilježili Svjetski dan bolesnika

Varaždinske vijesti | 11.2.2020. u 18:14h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Županijska organizacija Reformista Varaždinske županije danas, 11. veljače, obilježila je Svjetski dan bolesnika kojeg je 1992. utemeljio Papa Ivan Pavao II kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Reformisti su tako obišli i prigodno darivali Opću bolnicu Varaždin i njezine jedinice te pritom podsjetili kako se u Varaždinskoj županiji provode ulaganja u zdravstvo vrijedna više od 511 milijuna kuna.

Opću bolnicu Varaždin posjetili su Natalija Martinčević, predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Robert Vugrin i Darko Detelj, potpredsjednici Gradske organizacije Varaždin i Vlasta Cindrić, županijska vijećnica. U OB Varaždin dočekali su ih ravnatelj Opće bolnice dr. Nenad Kudelić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić i v.d. pročelnika službe za kirurške bolesti OB Varaždin dr. Marko Hlebar koji su zahvalili na odličnoj suradnji.

reformisti_dan_bolesnika_Varaždin.JPG

Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof posjetili su i prigodnim poklonom darivali zamjenik župana Robert Vugrin, županijski vijećnici Mira Letić i Nenad Koščak te članovi predsjedništva Gradske organizacije Novi Marof. U Novom Marofu primila ih je dr. Tatjana Vnučec Jurkin, pročelnica službe sa suradnicima.

reformisti_dan_bolesnika__Novi_Marof.jpg

Najveće gradilište u Varaždinskoj županiji, Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice posjetili su Željko Bedeković, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista i predsjednik Gradske organizacije Varaždinske Toplice, Silvio Hajduk, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždinske Toplice, Krešimir Horvat, županijski vijećnik, Domagoj Dretar, predsjednik Općinske organizacije Kneginec Gornji, a Reformiste je dočekala pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo SB Varaždinske Toplice Marta Dretar.

Službu za plućne bolesti i TBC Klenovnik posjetili su Valerija Paljak, potpredsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Zlatko Koračević, županijski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća OB Varaždin i Roman Strelec, županijski vijećnik. Reformiste je u Klenovniku primio dr. Andrija Golub sa suradnicima.

reformisti_dan_bolesnika_Klenovnik.jpg

- U Varaždinskoj županiji provode se ukupno 19 EU projekata u zdravstvu vrijednih više od 511 milijuna kuna. U Opću bolnicu Varaždin od dolaska Reformista na vlast ulaže se preko 230 milijuna kuna. Za vrijeme sadašnjeg mandata župana Radimira Čačića izgrađen je najmoderniji objekt za palijativnu skrb u Novom Marofu vrijedan ukupno 51,5 milijun kuna. U Varaždinskim Toplicama u tijeku je energetska obnova Minerve, a uskoro se očekuje i izgradnja novog najmodernijeg spinalnog centra te energetska obnova skupa zgrada Specijalne bolnice. Projekti u Varaždinskim Toplicama vrijedni su 240 milijuna kuna. Bolnica u Klenovniku dio je velikih projekata koje provodi Varaždinska županija. U bolnicu u Klenovniku ulaže se preko 7,5 milijuna kuna - ističu Reformisti i dodaju da se, osim u izgradnju novih zgrada i obnova, ulaže i u Domove zdravlja i ljekarne, provode se projekti poboljšanja primarne zdravstvene zaštite te specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domovima zdravlja.

- Namjera obilježavanja Svjetskog dana je da se sjetimo naših pacijenata i bolesnika koje smo prigodno darivali, a isto tako želim zahvaliti svima onima koji se nesebično brinu o našim bolesnicima, našim doktorima, medicinskim sestrama te brojnim drugim nezdravstvenim djelatnicima bez kojih skrb o pacijentima ne bi bila zadovoljavajuća. Varaždinska županija teži za stvaranjem kvalitetne zdravstvene zaštite što pokazuju velika ulaganja u sve ustanove na području zdravstva - rekla je Natalija Martinčević.