RAZGOVOR Marko Cindrić, novi član ansambla HNK u Varaždinu: Umjetnička ekspanzija u kazalištu

Igor Čolaković | 25.4.2022. u 19:19h | Objavljeno u Društvo

Iako ga publika poznaje kao izvrsnog televizijskog i filmskog glumca, novi član ansambla varaždinskog kazališta Marko Cindrić, glumac s diplomom prestižne Oxford School of Drama, u svojoj je glumačkoj karijeri ostvario i niz zapaženih kazališnih uloga.

- Napravio sam hrpu projekata na nezavisnoj sceni, ali nikada nisam razmišljao da bih bio članom nekog kazališnog ansambla. Bio sam u nekoj čudnoj poziciji prema kazalištu, pa sam se, kada je došao poziv intendantice Senke Bulić da dođem u varaždinsko kazalište, osjećao kao da me gluma zove nazad. Dobio sam šansu da dalje radim na svom zanatu, na način koji me je interesirao.

- Svi moji glumački uzori prošli su neki oblik rada u repertoarnom kazalištu, uostalom, mislim da svaki glumac mora proći i tu fazu, jer se bez nje glumac i ne može ostvariti u cijelosti i punini, u smislu glumačkog zanata. Senku Bulić abnormalno respektiram, prvo kao osobu, a onda i kao umjetnicu. U ovoj zemlji do sada nisam upoznao osobu koja toliko gori za kazalište i koja ima tu stvarno nevjerojatnu viziju kazališta. Zajedno smo prošli neke genijalne stvari i ostvarili tu estetiku koju kod nje obožavam - naglasio je Marko Cindrić.

Što je rekao o studiranju u Londonu, angažmanu u varaždinskom kazalištu i novim predstavama, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...