Raspisan natječaj za stipendije Njemačkog saveznog parlamenta (IPS)

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.6.2016. u 14:50h | Objavljeno u Društvo

Njemački savezni parlament (Deutscher Bundestag) u suradnji sa sveučilištima „Freie Universität Berlin“, „Humboldt-Universität zu Berlin“ i „Technische Universität Berlin“ raspisao je natječaj za stipendije za praksu u Bundestagu.

Međunarodna parlamentarna stipendija (IPS) namijenjena je angažiranim, mladim ljudima iz državnih službi, medija, udruga i visokoškolskih ustanova iz 41 zemlje svijeta koji se nakon završenog programa žele vratiti u svoju domovinu te odgovorno i aktivno sudjelovati u oblikovanju njezine budućnosti.

Program traje od 1. ožujka do 31. srpnja 2017. i sastoji se od predavanja, seminara i prakse kod jednoga od članova Bundestaga.

Stipendisti se na praksi kod zastupnika Bundestaga upoznaju s različitim zadaćama koje obavljaju uredi zastupnika, prate zastupnike na sjednice odbora, klubova zastupnika i ostalih tijela Bundestaga te dobivaju uvid u način funkcioniranja, odnose i procese u parlamentu.

Osim toga, stipendisti sudjeluju na seminarima političkih zaklada i popratnim znanstvenim programima njemačkih sveučilišta te su upisani u ljetni semestar na Humboldtovom sveučilištu u Berlinu.

Za stipendiju se mogu natjecati kandidati s dobrim znanjem njemačkog jezika koji imaju ili će na početku stipendije imati završen sveučilišni studij te biti mlađi od 30 godina.

Rok za prijavu na natječaj je 30. lipnja dok opširnije obavijesti o natječaju možete pročitati ovdje.