Raport iz ateliera: Varaždinski likovnjaci nestrpljivo čekaju otvorenje galerije Foto: VV arhiva / ilustracija

Raport iz ateliera: Varaždinski likovnjaci nestrpljivo čekaju otvorenje galerije

Varaždinske vijesti | 27.4.2020. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

U očekivanju ponovnog otvaranja svoje galerije, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin na svojoj je Facebook stranici HDLU Varaždin pokrenulo ciklus objava o radu i životu članova pod nazivom "Raport iz ateliera umjetnika".

U svakoj objavi predstavlja se po jedan autor sa svojom pričom i malom izložbom radova nastalim u vrijeme prinudne izolacije izazvane epidemijom koronavirusa.

- Iako je likovnim umjetnicima osama u atelieru životni odabir i na nju su naviknuti, ovo je ipak i za njih izvanredna situacija. No, umjetnost ništa ne može zaustaviti. Vlada je odlukom o popuštanju mjera odobrila rad galerijama i HDLU će se pripremiti za otvorenje i nastaviti s programom izložbi kada se ostvare svi sigurnosni uvjeti. Najvažnije nam je zdravlje posjetitelja i autora. Vjerujemo da će to biti uskoro - poručuju iz HDLU-a Varaždin.

Ove godine, do privremenog zatvaranja, u Galeriji HDLU održane su dvije izložbe, jedna skupna i to novoprimljenih članova, te samostalna izložba Ruse Trajkove.

- Nadamo se da će se situacija s epidemijom popraviti i da ćemo do kraja godine iz ovogodišnjeg programa održati još 7 samostalnih i dvije tematske skupne izložbe članova - napominju iz HDLU-a.

A "Raport iz ateliera" na Facebook stranici HDLU Varaždin nastavit će se i dalje objavljivanjem novosti i zanimljivostima u radu umjetnika. Do ponovnog viđenja u Galeriji HDLU pozivamo vas da posjetite našu stranicu - poručili su.

hdlu_varazdin_25-04-2020.jpg

Označeno u