Radionice, koncerti i kLOOPska scena: LOOP Glazbena klinika i ove godine na Špancirfestu Foto: LOOP Glazbena agencija

Radionice, koncerti i kLOOPska scena: LOOP Glazbena klinika i ove godine na Špancirfestu

Varaždinske vijesti | 11.8.2019. u 12:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

LOOP Glazbena agencija, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina, treću godinu zaredom u sklopu Špancirfesta organizira LOOP Glazbenu kliniku. Ove će godine ponuditi još zanimljiviji, kvalitetniji i bogatiji program namijenjen ljubiteljima glazbe, bez obzira na godište i glazbeni ukus te stečeno glazbeno predznanje i iskustvo.

Izložba, radionice i svirke na uličnoj pozornici

LOOP Glazbena klinika bit će smještena u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici gdje će posjetitelji imati priliku, tijekom 10 dana trajanja festivala u vremenu od 10:00 do 20:00 sati, razgledati izložbu 30-ak glazbenih instrumenata i razne glazbene opreme, ali i doznati više o njima od djelatnika LOOP music shopa.

Izlozba_instrumenata_i_opreme.jpg

Održane će biti radionice upoznavanja s određenim instrumentima namijenjene djeci i početnicima, dok su za one s više glazbenog znanja i iskustva i ove godine pripremljene Masterclass radionice koje će voditi eminentni glazbenici: Ivana Galić, Elvis Stanić, Tomislav Franjo Šušak, Kristian Terzić, Ricardo Luque, Neven Mehun, Commi Balde, Ivan Ivanković, Nenad Resnik i Darko Golubić. Riječi će biti o raznim stilovima sviranja, glazbenim iskustvima predavača, nastupima na velikim i malim pozornicama, snimanjima u studiju, glazbenoj opremii slično. Polaznici radionica moći će o navedenom razgovarati s predavačima i međusobno, te ispitati poznate i priznate glazbenike o svemu što ih zanima vezano uz glazbu. Uz to, moći će zasvirati i zapjevati s njima na potpuno opremljenoj uličnoj pozornici ipred brojnim posjetiteljima Špancirfesta koji se u to vrijeme nađu u Gajevoj ulici.

Osim polaznika radionica, na uličnoj pozornici LOOP Glazbene klinike ispred Varaždinske kuće priliku da nastupe pred brojnim šetačima imat će i drugi manje ili više afirmirani glazbenici, ali i sami prolaznici koji, potaknuti pozitivnim emocijama Špancirfesta, odluče uzeti instrument ili mikrofon u rukete pokazati što sve mogu i znaju. Instrumente i svu potrebnu opremu za ulične svirke osigurava LOOP Glazbena agencija, besplatno.

Koncerti na Korzu i kLOOPska scena Sloboda

Ove godine prvi put LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu donosi i četiri koncerta na festivalskoj pozornici na glavnom gradskom trgu Korzu te sasvim novi program pod nazivom kLOOPska scena Sloboda - dosad najveće okupljanje varaždinskih bendova na jednom mjestu.

Na Korzu će u sklopu LOOP Glazbene klinike nastupiti renomirana vokalistica Ivana Galić s bendom, Jed Becker′s Group ft. Elvis Stanić, Commi Balde & Kaira Kela Band te Ricardo Luque & Amigos. U sklopu kLOOPske scene Sloboda u Caffe baru Sloboda koncerte će održati „domaće snage“: Elusive Mind, The Yangsters, jamIT, Stari vukovi, Sten Mol, Krah 1573, Valentino Acoustic, Crna kronika, Neno Resnik Band, The Fakin’ Lajsne i Danchi & Rikverc bend, a održan će biti i Jazz Jam Session. Kao dobrodošli gosti, nastupit će i zanimljivi zagrebački bend Lika Kolorado. Svu opremu za svirke osigurava LOOP music shop.

kLOOPska scena Sloboda, Caffe bar Sloboda, od 22:00 sata:
- petak, 23. kolovoza: Elusive Mind, The Yangsters
- subota, 24. kolovoza: jamIT
- nedjelja, 25. kolovoza: Stari vukovi
- ponedjeljak, 26. kolovoza: Sten Mol, Krah 1573
- utorak, 27. kolovoza: Valentino Acoustic
- srijeda, 28. kolovoza: Crna kronika
- četvrtak, 29. kolovoza: Jazz Jam Session
- petak, 30. kolovoza: Neno Resnik Band
- subota, 31. kolovoza: Lika Kolorado, The Fakin’ Lajsne
- nedjelja, 1. rujna: Danchi & Rikverc bend

Svi programi - besplatni

Kao i protekle dvije godine, svi programi LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu bit će besplatni i svi su pozvani da ih posjete te da se u njih aktivno uključe. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje u radionicama i svirku na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za posjetitelje i polaznike radionica i ovog su puta pripremljene zanimljive i vrijedne nagrade i pokloni. Uz to, zainteresirani će moći dobiti i vauchere s popustima na kupnju i iznajmljivanje instrumenata i glazbene opreme u LOOP music shopu u Ulici Stanka Vraza 6 u Varaždinu, kao i za upis u redovne programe edukacije LOOP Glazbene klinike, koji će početi u rujnu.

LOOP_Glazbena_klinika.jpg