Radionica za izradu nove Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad u Općini Vidovec

VV | 19.3.2023. u 14:15h | Objavljeno u Društvo

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad radionicu za izradu nove Lokalne razvojne strategije održat će i u Općini Vidovec, u Etno kući KITEC u Domitrovcu, u ponedjeljak, 20. ožujka, u 18 sati.

- Na radionici ćemo sa zainteresiranim dionicima ruralnog razvoja s područja Općine Vidovec razgovarati o ciljevima i prioritetima u novom programskom razdoblju, koje ćemo definirati kroz novu Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Sjeverozapad. To je strateški plansko – razvojni dokument koji donosi lokalna akcijska grupa za svoje područje za svako proračunsko razdoblje Europske unije. Da bismo što bolje odredili razvojne prioritete, u skladu s LEADER principom, po kojem dionici ruralnog razvoja, poljoprivrednici, predstavnici jedinica lokalne samouprave i udruga civilnog društva sami određuju razvojne ciljeve, želimo čuti mišljenje, ideje i prijedloge samih mještana, koji najbolje poznaju probleme i potrebe u svojoj zajednici. Zato pozivam sve zainteresirane da dođu na ovu radionicu na kojoj ćemo razgovarati o razvojnim prioritetima u novom programskom razdoblju do 2027. godine - istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

U novom programskom razdoblju LAG Sjeverozapad će imati na raspolaganju oko 2 milijuna eura za poticanje ruralnog razvoja na svom području.

- Važno nam je da zajedno sa svim dionicima ruralnog razvoja na području našega LAG-a odredimo koji ćemo tip projekata financirati, kako ćemo raspodijeliti sredstva koja ćemo dobiti i koji iznos ćemo raspisati za natječaje po svakoj intervenciji te u kojem postotku će se sufinancirati projekti u novom programskom razdoblju - poručio je mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer i tajnik ove lokalne akcijske grupe.

Na radionici u Domitrovcu LAG Sjeverozapad će ujedno predstaviti i uvjete novog, već trećeg natječaja za Tip operacije 6.3. - Poticanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

- Mali poljoprivredni proizvođači koji ispunjavaju uvjete od ponedjeljka, 20. ožujka, svoje projekte mogu prijaviti na ovaj natječaj. Zato ćemo na ovoj radionici govoriti i o vrstama potpore, prihvatljivim aktivnostima te kriterijima odabira projekata. Visina potpore po projektu iznosit će 15 tisuća eura - naglasio je tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Rad LAG-a Sjeverozapad financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja (Udio sufinanciranja: 90% EU, 10% RH).

New_Picture.png

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci