Radionica za izradu nove Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad u Općini Vidovec

VV | 19.3.2023. u 14:15h | Objavljeno u Društvo

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad radionicu za izradu nove Lokalne razvojne strategije održat će i u Općini Vidovec, u Etno kući KITEC u Domitrovcu, u ponedjeljak, 20. ožujka, u 18 sati.

- Na radionici ćemo sa zainteresiranim dionicima ruralnog razvoja s područja Općine Vidovec razgovarati o ciljevima i prioritetima u novom programskom razdoblju, koje ćemo definirati kroz novu Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Sjeverozapad. To je strateški plansko – razvojni dokument koji donosi lokalna akcijska grupa za svoje područje za svako proračunsko razdoblje Europske unije. Da bismo što bolje odredili razvojne prioritete, u skladu s LEADER principom, po kojem dionici ruralnog razvoja, poljoprivrednici, predstavnici jedinica lokalne samouprave i udruga civilnog društva sami određuju razvojne ciljeve, želimo čuti mišljenje, ideje i prijedloge samih mještana, koji najbolje poznaju probleme i potrebe u svojoj zajednici. Zato pozivam sve zainteresirane da dođu na ovu radionicu na kojoj ćemo razgovarati o razvojnim prioritetima u novom programskom razdoblju do 2027. godine - istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

U novom programskom razdoblju LAG Sjeverozapad će imati na raspolaganju oko 2 milijuna eura za poticanje ruralnog razvoja na svom području.

- Važno nam je da zajedno sa svim dionicima ruralnog razvoja na području našega LAG-a odredimo koji ćemo tip projekata financirati, kako ćemo raspodijeliti sredstva koja ćemo dobiti i koji iznos ćemo raspisati za natječaje po svakoj intervenciji te u kojem postotku će se sufinancirati projekti u novom programskom razdoblju - poručio je mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer i tajnik ove lokalne akcijske grupe.

Na radionici u Domitrovcu LAG Sjeverozapad će ujedno predstaviti i uvjete novog, već trećeg natječaja za Tip operacije 6.3. - Poticanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

- Mali poljoprivredni proizvođači koji ispunjavaju uvjete od ponedjeljka, 20. ožujka, svoje projekte mogu prijaviti na ovaj natječaj. Zato ćemo na ovoj radionici govoriti i o vrstama potpore, prihvatljivim aktivnostima te kriterijima odabira projekata. Visina potpore po projektu iznosit će 15 tisuća eura - naglasio je tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Rad LAG-a Sjeverozapad financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja (Udio sufinanciranja: 90% EU, 10% RH).

New_Picture.png