Radionica "Vrijeme će stati - upoznaju se stari zanati" u vrtiću u Trakošćanskoj uz Dječji tjedan Foto: Dječji vrtić Varaždin

Radionica "Vrijeme će stati - upoznaju se stari zanati" u vrtiću u Trakošćanskoj uz Dječji tjedan

VV | 11.10.2024. u 16:30h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić Varaždin - objekt Trakošćanska obilježio je Dječji tjedan radionicama u suradnji s lokalnom zajednicom u vidu očuvanja kulturne baštine i vlastitog identiteta.

- Radionicu "Vrijeme će stati-upoznaju se stari zanati" otvorila je Dječja folklorna skupina iz KUD-a Beletinec kao uvertira u naše divno druženje. Nakon njihovog folklornog nastupa, djeca, roditelji i svi gosti mogli su uživati u izložbi tradicijskih predmeta, instrumenata, igračaka. Na dvorištu vrtića, žene Udruge "Cvijet" iz Šemovca održale su radionice za djecu-runjenje kukuruza, izrada starinskih kolača i pletenje košara kako bi djeci od najranije dobi prikazale tradicijske zanate. Sa čarima pčelarstva upoznao nas je Goran Čretni iz Udruge "Pčelarstvo on line" iz Varaždina - otkrili su u Dječjem vrtiću Varaždin.

Djeca su pokazala veliki interes za upoznavanje starih zanata i osmijehom na licu pokazali su nam da smo napravili dobar posao koji smo zapravo pretvorili u kvalitetno druzenje i povezivanje roditelja s djecom, ali i s odgojiteljima.

Galerija slika