Radionica stripa ove subote u Galeriji K10: Učite od Mihaela Bađuna! Foto: unsplash/ilustracija

Radionica stripa ove subote u Galeriji K10: Učite od Mihaela Bađuna!

vv | 22.6.2023. u 18:47h | Objavljeno u Društvo

Mihael Bađun još je 2011. na zagrebačkom festivalu stripa Crtani romani šou dobio nagradu za najboljeg mladog strip autora

Hrvatsko keramičarsko udruženje Kerameikon u subotu, 24. lipnja, u sklopu Ljeta u Varaždinu organizira radionicu stripa pod vodstvom likovnog umjetnika Mihaela Bađuna.

Ovaj autor mlađe generacije bavi se slikarstvom, stripom i ilustracijom. Izlagao je na desetak grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, ilustrirao je naslovnice triju knjiga, ko-autor je javnog murala u gradu Varaždinu te kreator nekolicine stripova, među kojima i “Abadona”.

mihael.jpg

- Zašto strip? Strip kao medij vrlo mi je blizak: sa stripom me tijekom osnovne škole upoznao tata, a interes sam nastavio graditi i samostalno, “gutajući” širok spektar izdanja dostupnih u Hrvatskoj. Istovremeno, osim čitanja, bavio sam se i crtanjem stripova - rekao je Bađun, koji je još 2011. na zagrebačkom festivalu stripa Crtani romani šou dobio nagradu za najboljeg mladog strip autora.

Radionica će se održati u Galeriji K10, besplatna je, dobnih ograničenja nema, a prijaviti se možete na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 0989428102.