PUCANJ IZ TOPA Ove subote topnik Varaždinske građanske garde je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač

VV | 18.5.2023. u 18:45h | Objavljeno u Društvo

Ove subote glasni pucanj iz topa na Starome gradu u Varaždinu izvest će predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

Kako su rekli u Varaždinskoj građanskoj gardi, koja organizira svečanu smjenu straže i pucanj iz topa, Klepača su predložili za novog topnika kao čelnika jedne od najvećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj. 

- Nenad je u Vindiji više od trideset godina i danas, zajedno s ostalim članicama i članovima Uprave, upravlja jednom od vodećih kompanija u prehrambenoj branši. Dovoljno je spomenuti 3.700 zaposlenih, proizvodne pogoei širom Hrvatske i izvan nje, prodajne prostore i ostalo.

Više od trideset godina Nenad je u Vindiji i kako sam kaže: “Dragutin Drk me odgojio, a njegovi nasljednici izabrali". U ova izrazito turbulentna vremena, kad je gospodarstvo u teškom stanju, održati proizvodnju samo po sebi je uspjeh. Oni malo stariji reći će da na ovim prostorima nikad i nije bilo “dobrih vremena” za gospodarstvenike: rat, poratno razdoblje, Covid, inflacija, kadrovski problemi (čitaj: pomanjkanja radne snage),... sve su to izazovi s kojima se Vindija uspješno nosila i nosi se i dan danas.

Očito vođeni sintagmom: “ulagati treba kad je teško” uspjeli su sačuvati teško stečene vodeće pozicije u prehrambenoj industriji, paralelno raditi na kontrolingu i razvoju novih proizvoda. Koliko Vindija, kao proizvodni subjekt znači za naš grad, o tome ne treba trošiti riječi. Slobodno možemo reći da je ime Vidija sinonim za kvalitetu, a održati taj kontinuitet doista nije lako.

Biti na čelu takve kompanije dovoljan je razlog da Nenad stane iza varaždinskog topa. Želimo njemu i cijelom sustavu Vindija puno uspjeha u daljnjem radu. U duhu kulture i tradicije pozdravljam Vas pozdravom Varaždinske građanske garde "Za Hrvatsku - s Božjom pomoći!" - stoji u priopćenju tajnika Varaždinske građanske garde natporučnika Dražena Loparića.