Medo Jurica i ove godine u akciji: prvašiće podučava prometnim pravilima i pružanju prve pomoći Foto: GDCK Varaždin

Medo Jurica i ove godine u akciji: prvašiće podučava prometnim pravilima i pružanju prve pomoći

Varaždinske vijesti | 11.9.2019. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove godine provodi akciju pod nazivom "Sigurno u školu" kako bi djecu od najranije životne dobi informirali i podučili sigurnom ponašanju u prometu te postupcima pružanja prve pomoći.

Akcija se provodi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i započela je početkom školske godine provedbom edukativnih radionica za učenike prvih razreda osnovnih škola. Djelatnici varaždinske policije, HAK-a i GDCK Varaždin prvašiće upoznaju s osnovama sigurnog ponašanja u prometu, torbicom prve pomoći te dijele edukativni materijal u vidu bojanki, kišnih kabanica i oznaka za bolju vidljivost u prometu.

U sklopu ove zajedničke akcije pod nazivom "Sigurno u školu" provodi se i podjela informativno – preventivnih letaka sa savjetima za učenike i roditelje prilikom dolaska učenika u školu. Letke dijele policijski službenici, djelatnici GDCK Varaždin i maskota Crvenog križa – Medo Jurica.

Edukativne bojanke Hrvatskog Crvenog križa "Savjeti Mede Jurice" podijelit će se svim učenicima prvih razreda na području grada Varaždina i općina Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec, Vidovec i Vinica.

gdck_varazdin_medo_jurica_1.jpg

gdck_varazdin_medo_jurica_2.jpg

gdck_varazdin_medo_jurica_3.jpg

gdck_varazdin_medo_jurica_4.jpg