Prva gimnazija Varaždin završava obilježavanje triju velikih obljetnica Foto: VV arhiva

Prva gimnazija Varaždin završava obilježavanje triju velikih obljetnica

Varaždinske vijesti | 21.10.2021. u 10:48h | Objavljeno u Društvo

Prva gimnazija Varaždin ovog mjeseca slavi 385. godišnjicu škole, 75. godišnjicu Školskog sportskog društva Srednjoškolac i 15. godišnjicu provođenja International Baccalaureate Diploma, programa međunarodne mature.

Ove tri važne i velike godišnjice obilježavaju se tijekom dva tjedna, od 11. listopada do 22. listopada, mnoštvom aktivnosti koje su osmislili profesori škole sa svojim učenicima.

- Nažalost, okolnosti nam ne idu na ruku, ali osmislili smo model po kojem sve aktivnosti provodimo uz poštivanje svih epidemioloških mjera u školi. Iako bismo se sa svima željeli susresti uživo, a nadamo se da uskoro i hoćemo, pozivamo sve da se uključe u događanja putem aktivnih Zoom poveznica na one aktivnosti koje se održavaju preko te plaftorme te da sve ostalo prate i uživo na školskoj Facebook stranici. Sva događanja prenosit će se javno, pa za praćenje nije potrebno imati Facebook profil - poručili su iz škole.

Danas će se od 14.15 sati prikazati snimka predstave dramske skupine Theatron "Od Huma do Zooma" (hol), a od 18 sati je putem Zooma dostupna "Priča o varaždinskom zelju".

Program obilježavanja završava u petak 22. listopada. U 10.00 počinje utrka orijentacijskog trčanja na dravskom šetalištu, u 17.00 sati je otvorenje kemijskog i biološkog odjela s laboratorijem za molekularnu biologiju te laboratorija za izradu holograma – Hololaba. Kako ističu iz Županije, kabineti imaju suvremenu opremu kakvom ne raspolaže niti jedna druga škola u Hrvatskoj, a u opremanje je Varaždinska županija uložila 1.148.000 kuna. U 18.00 sati počinje svečana sjednica Nastavničkog vijeća (školska sportska dvorana), koja će biti posebna po tome što će biti korišteni hologrami.