Prva festivalska subota donosi prvi puni dan svih programa Špancirfesta Foto: Krešimir Đurić

Prva festivalska subota donosi prvi puni dan svih programa Špancirfesta

Varaždinske vijesti | 20.8.2022. u 11:55h | Objavljeno u Društvo

Prva festivalska subota donosi prvi puni dan svih programa Špancirfesta. Sve festivalske lokacije su otvorene, neke još od 9 sati što pruža nebrojene mogućnosti istraživanja ponude Špancirfesta.

Jutarnji program prepun je uličnih uzbuđenja koje će stvoriti sjajni bubnjari skupine DROM, začudni Mirror Crew te akrobatski Duo Kaos. Dječji program danas traje gotovo cijeli dan – Park kreative ima gomilu radionica, a Vindiland pregršt sadržaja za igru i zabavu, a šarenilu izlagača, dizajnera i umjetnika na ulicama teško je naći mjeru.

I glazbeni program traje od jutra, a za to će se pobrinuti Heroji ulica, glazbena kamperica i LOOP glazbena klinika sa svojom malenom pozornicom u Gajevoj ulici koja će tijekom Špancirfesta ugostiti mnoge slavne i obećavajuće glazbenike.

Večernji koncertni program donosi dašak juga. Kod vile Bedeković u 20.30 nastupit će Tedi Spalato, Zorica Kondža i Varaždinski tamburaški orkestar glazbeno spajajući Dalmaciju i kontinenta, a na PAN pozornici kod Starog grada u 21 svira obnovljena i naergenizirana Daleka obala.

Osim na koncertima pleše se i partija u Carlsberg Food & Retro party zoni gdje se večeras vrte hitovi 70tih i 80tih, na već slanoj Sunset zoni na kultnom Trgu Miljenka Stančića, a DJ-a ima i na krasno uređenom Špancir Burger Festivalu na Kapucinskom trgu.

No to nije sve! Festivalske ulice su u bilo koje doba dana pune zanimljivih događanja, popratnih programa i nepredvidivih iznenađenja pa je svu širinu i dubinu onoga što nudi Špancirfest moguće spoznati tek kad se stigne u Varaždin.

Za posjetitelje koji brinu o parkiranju napominjemo da se ispod Kapucinskog trga nalazi velika podzemna garaža (idealna za ostaviti vozilo i odmah ugrabiti kakav slasni burger), a uz ostala parkirališta, veoma je praktično ono kod Gradskih bazena u Zagrebačkoj ulici jer ga sa Špancirfestom povezuje besplatni gradski bus koji između 18 i 24 sata, svakih 15 minuta vozi besplatno.