Prva beba u 2024. godini u Varaždinskoj županiji je malena Aria Skok iz Petrijanca

| 1.1.2024. u 18:53h | Objavljeno u Društvo

Prva beba rođena u Varaždinskoj županiji u 2024. godini je Aria Skok, koju je majka Barbara u rodilištu Opće bolnice Varaždin rodila u 15.27 sati carskim rezom. Djevojčica teška 2.770 grama i dugačka 49 centimetara prvo je dijete u obitelji Skok iz Petrijanca.   

Već tradicionalno, prvo novorođenče i njegovu majku darivala je Varaždinska županija. Župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec su prigodne poklone za malenu Ariju i njezinu majku Barbaru uručili ravnatelju Opće bolnice Varaždin dr. sc. Damiru Poljaku i pročelnici Službe za ginekologiju i opstetriciju dr. med. Ivani Risek. 

- U 2023. godini smo u našem rodilištu imali 1.202 porođaja, 83 manje nego 2022., čime pratimo trend smanjenja broja poroda koji je prisutan u cijeloj Hrvatskoj. Ukupni broj porođene djece je 1.210 budući da je rođeno osam pari blizanaca. Gleda li se po spolu, u prošloj godini rođeno je 133 dječaka više nego djevojčica. Treba reći da je u varaždinskom rodilištu deset posto rodilja bilo iz drugih županija, najviše iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a slijede rodilje iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije – izvijestila je dr. Ivana Risek.