PROLJEĆE U VARAŽDINU Najavljen bogat program događanja s 50 manifestacija

MGA | 20.3.2023. u 13:45h | Objavljeno u Društvo

U Gradu Varaždinu danas je najavljeno održavanje manifestacije „Proljeće u Varaždinu“. Brojna događanja koja će se održavati od 21. ožujka do kraja svibnja najavio je gradonačelnik Neven Bosilj s predstavnicima gradskih institucija koje su glavni organizatori tih događanja; a to su redom Turistička zajednica Grada Varaždina, Parkovi, HNK Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Gradska tržnica.

- Danas je prvi dan proljeća i mnogi naši sugrađani nisu upoznati što nas sve čeka, pa odlučili smo izdati popis svih događanja u gradu tijekom ožujka, travnja i svibnja - rekao je gradonačelnik najavljujući i otvaranje dviju novih slavina u gradu na Svjetski dan voda 22. ožujka te niz drugih događanja poput obrtničkog sajma, glazbenih i sportskih događanja.

Turistička zajednica Grada Varaždina na svojim će stranicama objaviti popis događanja koji će se u Varaždinu odvijati sve do kraja svibnja tj. do početka manifestacije "Ljeto u Varaždinu", koje počinje 1. lipnja.

- Kalendar događanja ove se godine pomaknuo već na ožujak, neki su održani već u veljači i odlučili smo to sve staviti na kup i objaviti ih u obliku letka koji će se moći naći u turističkom uredu - najavila je direktorica varaždinskog TZ-a Jelena Toth.

Direktorica Parkova Jelena Sekelj najavila je obilježavanje Svjetskog dana šuma tj. sadnju drveća ispred 3. osnovne škole. Intendantica HNK Varaždin Senka Bulić najavila je gostovanja kazališta iz Dubrovnika, Splita i Zagreba, kao i dvije premijere te koncert Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar najavio je brojna događanja na varaždinskom placu poput sajma antikviteta, Varaždinskog sejma i Uskrsa na varaždinskom placu. Ravnatelj GMV-a Miran Bojanić Morandini istaknuo je zanimljive nadolazeće teme programa Srijede u Muzeju o dravskim ribama i Varteksu. Ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik najavio je brojne koncerte među kojima su nastupi Varaždinskog vokalnog ansambla, Varaždinskog tamburaškog orkestra i solista G. Hrženjak i F. Hozjaka i brojni drugi.

Proljeće u Varaždinu - Letak 2023 by Varazdinske vijesti on Scribd