Projekt Zaželi povezao gradove i općine

Varaždinske vijesti | 18.5.2024. u 09:05h | Objavljeno u Društvo

Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Varaždinske županije kao prijavitelj projekta - Omogućimo život u vlastitom domu i Europski socijalni fond plus u sklopu Programa Učinkovitih ljudskih potencijala 2021. – 2027. do sada su uspješno proveli tri faze u kojima su svaki put zapošljavali po 30 žena.

Svaka faza projekta je uspješno završena na opće zadovoljstvo zaposlenih osoba i krajnjih korisnika i partnera projekta. Projekt Zaželi sada je ušao u četvrtu fazu provedbe.

Uz pomoć partnera općina i gradova s područja Varaždinske županije, provedba je projekta započela još 2018. godine, a raspoređena je u četiri faze.

Obzirom da je u tijeku početak ovoga zanimljivog i korisnog projekta, tim su povodom načelnici i gradonačelnici općina i gradova sudionika ovoga tjedna sudjelovali na početnoj konferenciji projekta u skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, gdje im je ravnateljica Sandra Vidaček zaželjela uspješni početak i dala smjernice vezane uz njihovo sudjelovanje.

Partneri projekta su općine Breznica, Breznički Hum, Klenovnik, Sračinec, Visoko i Gornji Kneginec, te gradovi Lepoglava, Novi Marof i Varaždinske Toplice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.485.000 eura, što će u stopostotnom iznosu sufinancirati Europski socijalni fond plus.

Cilj projekta jest pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom na području djelovanja Društva Crvenog križa Varaždinske županije, čime se pridonosi socijalnoj uključenosti i prevenciji institucionalizacije ciljne skupine.

U sklopu projekta Zaželi pruža se usluga potpore i podrške u organiziranju prehrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba za 180 pripadnika ciljne skupine, uz nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, a u što je uključeno ukupno 30 pružatelja usluga.